DIGITAL innovation

Webdesign

Digitaal een goede eerste indruk maken is ontzettend belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat 80% van de internetgebruikers kiest voor een concurrent als deze heeft geïnvesteerd in goed webdesign en de site dus aantrekkelijker is. Een professionele uitstraling die past bij de brand identity is voor bezoekers reden om wel of juist niet op een website te blijven.

Een webdesign komt tot stand door een combinatie van expertises: kwalitiatief gebruikersonderzoekwireframing, UI-design en UX-design. De optelsom van die onderdelen is bepalend voor je online uitstraling en zorgen ervoor dat de site verrassend, prikkelend, onderscheidend en mooi wordt gevonden.

Visueel ontwerp

Op basis van de wireframes, die inzichtelijk maken welke structuur en functionaliteit de site moet bevatten, starten we met het visuele ontwerp. De layout en interactie worden uitgewerkt voor verschillende templates (type pagina’s). Uiteraard houden we hierbij rekening met het gebruik van de website op verschillende apparaten, zodat er overal een goede weergave en optimale gebruiksvriendelijkheid is (we noemen dit responsive webdesign). Dit geeft - voordat we beginnen met het programmeren van de website  - een goed beeld van hoe de uiteindelijke website eruit zal zien.

Motions

Het voordeel van ontwerpen voor schermen is dat er veel vrijheid is om te komen tot een dynamisch ontwerp. Animaties of motion design kan zorgen voor een wow-gevoel maar kan ook bewust de aandacht trekken of de user interface verduidelijken. Het gebruik van micro-animaties en page transitions zorgen voor een eigentijdse beleving en dragen bij aan de kracht van het webdesign.
 

Styleguide

Omdat niet letterlijk elke pagina ontworpen kan worden is het bij een webdesign belangrijk dat je herbruikbare componenten ontwerpt (zoals knoppen, sliders, pop-ups, iconen, call-to-actions). Zo creëer je vrijheid om verschillende type pagina’s te maken met een zekere mate van consistentie doordat overal dezelfde componenten gebruikt worden. Ook voor de overdracht aan de front end developer is een styleguide (soms ook atomic design template genoemd) een goede manier om te toetsen of de stijl overal kan worden toegepast.

Terug naar overzicht
Zuiderlicht_Mathijs_2630.jpg
Mathijs Bronneberg
Developer

Digitaal een goede eerste indruk maken.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf?