Onze expertises

Zuiderlicht is een creative consultancy in Maastricht die zich met veel plezier uitleeft op het uitgebreide speelveld van branding. We werken vanuit deze expertises: digital innovation, strategie & design thinking, communicatie, development & webtechnologie, branding, design en testen & optimaliseren

Met ons werk zorgen we voor zichtbaarheid, onderscheidendheid, betrokkenheid en enthousiasme. We bedenken niet alleen ideeën waardoor organisaties beter gaan presteren en het verschil gaan maken: we vertalen die ook in sterke designs en communicerende middelen. Je kunt bij ons vrijwel alles neerleggen; we overzien het geheel van positionering en strategie tot en met complete uitvoering en monitoring. Projectmatig werken we ook op onderdelen van jouw (online) branding, marketing en communicatie. Kom gerust een keer vrijblijvend langs. We helpen je graag op weg!
 

DIGITALe belevingen ontwikkelen 

Digital innovation

In Zuiderlicht zit een compleet digitaal bedrijf. Meer dan de helft van ons werk bestaat uit het ontwikkelen, ontwerpen en realiseren van alle mogelijk digitale toepassingen zoals websites en apps. Bij alles wat we maken betrekken we de eindgebruiker. Onze tools zijn voor hem niet alleen duidelijk en functioneel maar ook plezierig of zelfs betekenisvol. 

Ons aanbod van digital innovation services

Digitale belevingen ontwikkelen bij Zuiderlicht in Maastricht

De basis van innovatie en succes

Strategie & Design thinking 

Zuiderlicht helpt klanten met vraagstukken die het merk of de organisatie in de basis raken. Daarbij kan het gaan om de (her)postionering van een bedrijf of product en het opstellen van missie, visie, kernwaarden, merkwaarden en merkbelofte. Maar ook werken aan het innoverende vermogen van een organisatie, strategische bedrijfskeuzes of het in co-creatie bedenken van een nieuwe propositie. 

Ons strategie & design thinking aanbod

frisse doelgerichte storytelling

Communicatie

Is niet alles wat we doen communicatie? We zijn de eersten om dat te beamen. Ons werk draait altijd om het ontrafelen, bedenken en vertellen van verhalen. Daarnaast houden we ons bezig met voor wie de boodschap is bedoeld en hoe we ervoor zorgen dat we deze doelgroepen bereiken. Helemaal fijn als we niet alleen de boodschap helder overbrengen, maar de ontvanger ook helpen, inspireren en tot actie weten aan te zetten.

Ons communicatie aanbod

Branding, communicatie, webdevelopment, strategie en design bij Zuiderlicht

Service in elke fase 

Development & Webtechnologie

Als techbedrijf houden we ons bezig met het ontwikkelen, ontwerpen en realiseren van digitale toepassingen als websites en apps. Daarnaast adviseren we onze klanten over zaken als hosting, die we vervolgens ook voor hen inrichten. We vinden in de service die we verlenen de menselijke maat belangrijk en blijven dus ook na de livegang betrokken en aanspreekbaar voor onderhoud en support. We bieden ICT-medewerkers en webredacteuren in jouw organisatie een helpende hand bij het uitvoeren van het dagelijkse werk aan de site. 

Onze development & webtechnologie services

Merken om van te houden

Branding

Alles waar we met onze klanten aan werken is gericht op het versterken van hun merken. Anders gezegd: we werken aan de total brand experience die gebruikers met merken hebben. Bij beginnende merken (startups of nieuwe producten / bedrijfsonderdelen van bestaande organisaties) helpen we met positionering en naamgeving en daarna de ontwikkeling, uitwerking en onderhoud van middelen die de gewenste brand associations laten ontstaan en het brand levend maakt en houdt.

Ons branding aanbod

Werken aan sterke merken bij Zuiderlicht in Maastricht

Verrassende en impactvolle concepten

Design

Bij design draait het om het vertalen van ideeën naar de realiteit en om het tastbaar en concreet maken van die ideeën. Daardoor komen ze tot leven en kunnen ze bij de beoogde doelgroepen hun werk doen. In ons werk combineren we twee denkstrategieën: probleemoplossend denken en creativiteit. We duiken graag in complexe situaties en bedenken verrassende en impactvolle concepten. 

Ons design aanbod

Betere keuzes op basis van data 

Testen & Optimaliseren

Ons werk gaat hand in hand met testen en optimaliseren. Om producten en services te ontwikkelen en optimaliseren moeten we de feiten kennen. We achterhalen bijvoorbeeld wat de bekendheid en betrokkenheid van gebruikers bij een merk is. Of hoe een website wordt gebruikt en welke ervaringen gebruikers er mee hebben. Jouw investering in producten en services wordt zinvoller wanneer rondom de ontwikkeling en optimalisering wordt getest, gemeten en onderzocht.

Onze services in testen & optimaliseren

Creating better business. 
We know how.

Ben je benieuwd hoe we jouw organisatie of merk succesvoller kunnen maken?