DESIGN

Infographics

Een goede infographic brengt snel en duidelijk (complexe) informatie over. Zo'n infographic kan voor verschillende doeleinden worden ingezet. Als illustratief element, om de highlights van een artikel te laten zien. Om een rapport boordevol data luchtiger te maken, of een PowerPointpresentatie te professionaliseren. Maar een infographic kan ook op zichzelf staan. Bijvoorbeeld als een beknopte publieksversie van een jaarverslag. In dat geval is de infographic vaak een verzameling van informatieve elementen.

De basis: data

Het begint allemaal bij goede data. Zuiderlicht kan ondersteunen bij het filteren of selecteren van de meest relevante of interessante gegevens. We kijken daarbij met een analytische blik. Zijn er interessante verbanden of patronen die we kunnen visualiseren?

Functioneel design

Daarnaast speelt design een cruciale rol in datavisualisatie. Het is méér dan een mooimaker alleen. De vormgeving moet bijdragen aan het begrip van de inhoud, en niet afleiden. Dat vraagt om finesse en ervaring. Afhankelijk van de inhoud en het doel kan een infographic diverse vormen aannemen. Denk aan grafieken en diagrammen, illustraties, kaarten en plattegronden, flowcharts en schema’s, iconen met tekst en zelfs animaties. Of een combinatie van enkele van deze vormen. Uiteraard houden wij bij het ontwerp rekening met basiselementen van de huisstijl, zoals het kleurenpalet, lettertype en vormtaal.

terug naar overzicht
Dennis_R_t.jpg
Dennis Roverts
Designer / Motion Designer

Creating better business. We know how.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf?