design

Design thinking-workshop

Onze design thinking-workshops zijn een manier om te innoveren en tot creatieve oplossingen te komen op basis van co-creatie. Of het nou gaat om het optimaliseren van de klantbeleving, de ontwikkeling van een nieuwe dienst of het aanspreken van een nieuwe doelgroep. In dit iteratieve proces combineren we analytisch vermogen met creativiteit. Dit doen we samen met onze klant én met de eindgebruiker. Op basis van een customer journeymap en klantinzichten definiëren we een vraagstelling. Vervolgens genereren en ontwikkelen we ideeën in brainstormsessies. De beste ideeën zetten we om in prototypes, die we testen en evalueren. Voor deze workshops gebruiken we verschillende werkvormen waaronder designsprints.

Design thinking bij Zuiderlicht in Maastricht


Designers' mindset

Bij design thinking gaat het erom de mindset, toolset en skillset van designers in te zetten om bedrijven te helpen met innovatie. Innovatie is een complexe aangelegenheid met meerdere stakeholders met vaak tegengestelde wensen, technische uitdagingen en complexe strategische bedrijfskeuzes. Tijdens een design thinking-workshop worden designtools niet ingezet om mooie oplossingen te maken maar om de juiste vragen te vinden en creatieve oplossingen te ontdekken.

Design kan in innovatieprojecten een waardevolle bijdrage leveren omdat:

  • Design een outsidersperspectief op de problematiek biedt (creativiteit)
  • Design kan zaken concreet maken door te visualiseren en creëert een gemeenschappelijke taal die ervoor zorgt dat verschillende stakeholders gezamenlijk aan het project kunnen werken (co-creatie)
  • Design het betrekken van het gebruikersperspectief faciliteert (user centered)
  • Design workshops leuk zijn en energie geven in projecten (engagement)

De workshops zijn toe te passen in grote innovatietrajecten maar ook om mensen in kleinere projecten los te maken, de aandacht op de vraag te richten of een kick-off van een project te organiseren.

Terug naar overzicht
Carlijn_p.jpeg
Carlijn van Selst
Client Director Design

Creating better business. We know how.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf?