design

UI-design

Onze sites zijn aan de back end degelijk opgezet en zorgen aan de voorkant voor een wow-gevoel. Dat is waar ons user interface-design (UI-design) te zien is. UI-design is in feite de koppeling tussen de gebruiker en het systeem. Een goede user interface prikkelt, houdt de aandacht vast en stimuleert gebruikers om een bepaalde taak uit te voeren. We creëren de user interface op basis van user stories en persona's. Het verschil in wow zit vaak in kleine details zoals typografie, microanimaties, siteomvattende pagetransitions, fullscreen video in het menu en de vorm en de positionering van buttons. Deze details zorgen ervoor dat de site verrassend, prikkelend, onderscheidend en mooi wordt gevonden. De site bezoeken levert dankzij UI-design een extra plezierige gebruikerservaring die kan zorgen voor een hogere betrokkenheid met het product of merk.

UI-design bij Zuiderlicht in Maastricht


De ervaring die gebruikers hebben met online tools zijn ervaringen met het brand en maken deel uit van de total brand experience. Zuiderlicht zorgt ervoor dat de brand identity en de visuele stijlelementen herkenbaar en consistent in alle kanalen worden doorgevoerd.

Beeld

Een beeld verteld meer dan 1000 woorden. Daarom is het gebruik van merkondersteunende fotografie, illustratie, animatie en video in het site-ontwerp cruciaal.

Usability

Een interface moet begrijpelijk zijn en makkelijk te gebruiken. Don’t make me think is het credo. In een oogopslag is het doel van de pagina duidelijk, hoe het werkt en waar je verder kunt. Niet alleen de tekst maar ook de functionaliteit is leesbaar. Onze UI-designers ordenen de gegevens, zorgen voor heldere navigatie en voor een duidelijke call-to-action.

Terug naar overzicht
Martin_t.jpg
Martin Wiersma
UX-Designer

Creating better business. We know how.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf?