Woonpunt
Mosa digital tools
Corporate site voor HEVO
Een sterke fundering om op te bouwen

HEVO is dé specialist op het gebied van duurzame huisvesting. En dat van A tot Z: visie, advies en bouwmanagement. De 100 experts bieden slimme en duurzame oplossingen en creëren omgevingen waar gebruikers optimaal kunnen leven, leren en werken. Van scholen en culturele ontmoetingsplaatsen tot kantoren en woonzorgcentra. Daarbij komt dat HEVO de maatschappelijke verantwoordelijkheid voelt om te bouwen zonder negatieve effecten voor toekomstige generaties. Circulariteit staat dan ook centraal in hun gedachtegoed. Het is het ambacht van nu.

Klant
HEVO
Bezoek website
Mockup7.jpg
mockup-hevo-aqua-2.jpg
HEVO-Hofbad-338.jpg

1 / uitdaging

Verbeterde website met behoud van Google rankings

De website van HEVO was door de jaren heen niet parallel meegegroeid met de ontwikkeling van het merk. Zo was de merkbeleving van het relatiemagazine 360° bijvoorbeeld heel anders dan van de website. Daar kwam bij dat de site dankzij de vele interessante projecten en publicaties van de experts in huisvesting en vastgoed enorm was gegroeid. Goed voor de échte liefhebbers en SEO, maar soms lastig om door de spreekwoordelijke bomen het juiste bos nog te vinden.

Zeker met het oog op de verschillende doelgroepen was er dus behoefte aan een nieuwe structuur, waarin iedereen zich thuisvoelt én snel op de plek van bestemming komt. En dat in een stijl die aansluit bij de andere touchpoints van HEVO. Daarbij was het belangrijk dat de sterke positie in Google behouden bleef én dat de webeditors het monnikenwerk van het overzetten van al die content bespaard bleef.

2 / IDEE

Uiteenlopende markten en diensten

Om de behoeftes per doelgroep in kaart te brengen organiseerden we sessies met stakeholders van HEVO en experts binnen de verschillende markten en diensten. Op basis daarvan ontwikkelden we een heldere structuur met thema's, markten, diensten en projecten als belangrijkste ingangen. Daarbinnen is er ruimte om de betreffende doelgroep op een passende manier aan te spreken: bij een smart workplace past tenslotte een hele andere tone of voice dan bij zorgvastgoed. Zo kan elk expertisegebied eigen processen, referenties, projecten en contactpersonen aanbieden.

We automatiseerden het overzetten van de inhoud van ruim 700 pagina's van de oude website naar de nieuwe, inclusief de metadata. Deze content landde in paginatemplates die veel vrijheid bieden aan de webeditor, zonder daarbij de eenduidige uitstraling te verliezen. Het resultaat is een website waarin pagina's zonder poespas afgewisseld worden door themapagina's die rijk aangekleed zijn met illustraties en kleine animaties. Mooie bijvangst daarvan is dat de voor het magazine in opdracht gemaakte illustraties online een tweede leven krijgen.

Maar de migratie van content was niet het enige technische snufje dat bij deze website kwam kijken. De animaties zijn vloeiend op alle devices dankzij het gebruik van het bestandsformat Lottie, dat de files klein en dus snel laadbaar houdt. En om het uitgebreide archief aan projecten goed doorzoekbaar te maken implementeerden we Algolia. De real-time zoekresultaten worden niet alleen in een lijstvorm getoond, maar ook op een landkaart. Ook hier weer werd dus aan verschillende typen zoekers gedacht.

mockup-hevo-aqua.jpg
Mockup1.jpg

3 / Resultaat

Razendsnel en meer bezoekers

Het eindresultaat is een razendsnelle en rijk gevulde website die de bezoeker bij de hand neemt en de specialismes van HEVO in een heldere structuur én stijl presenteert. De statistieken in Google Analytics lieten een toename in het aantal gebruikers zien van 9%. Veruit het grootste deel daarvan is organisch zoekverkeer en zijn nieuwe bezoekers van hevo.nl.

Het op een andere manier inzetten van kwalitatief hoogwaardig beeldmateriaal dat al op de plank lag laat zien dat je ook met een pragmatische benadering toch een wow-effect kunt bereiken. Datzelfde geldt in principe voor het proces. Van briefing en research tot ontwerpen, bouwen en opleveren: alle communicatie met de klant en stakeholders vond op afstand plaats. Van bellen en mailen tot Teamscalls en workshops via het visuele samenwerkingsplatfom Miro. Dus of je nou in Maastricht, in Groningen of aan de andere kant van de wereld zit, je kunt altijd bij Zuiderlicht terecht!

hevo-illus-laptop.png
PCF_9114.jpeg