Maastricht University
Leading Hospitality Innovation
Service design voor modulyss
Online design tool met HTML5 Canvas techniek

Het Belgische modulyss behoort tot de top 3 van tapijttegelproducenten in Europa. De modulaire tapijttegels worden gemaakt voor toepassingen in hotels, kantoren, beurzen, luchthavens en universiteiten. Architecten en interieurontwerpers vormen de belangrijkste doelgroep. Zij moeten verleid worden de tapijttegels in te zetten. Met een uitgebreide collectie zijn de ontwerpmogelijkheden eindeloos. 

Ontwerp modulyss designer

1 / uitdaging

Creatief potentieel zichtbaar maken.

modulyss biedt een collectie waarmee architecten en interieurontwerpers vrijelijk kunnen mixen en matchen. Maar hoe laat je dat potentieel van legpatronen en combinaties maximaal tot uiting komen? Om de doelgroep optimaal te bedienen wilde modulyss graag een online ontwerptool. Ze deden uitgebreid onderzoek naar zo'n tool. Uiteindelijk werd onze Mosa Pattern Generator verkozen tot de beste referentie. En dus klopte modulyss met deze service design vraag aan bij Zuiderlicht.

Online designtool modulyss designer op tablet en laptop

2 / Idee

Doordachte interface en HTML 5 Canvas.

Ons doel was een online tool te ontwikkelen met meerwaarde voor zowel modulyss als de modulyss-klant. De design tool moedigt aan om te experimenteren met legpatronen en tapijttegels uit verschillende collecties. We kozen voor een stapsgewijze opbouw en heldere interface. Zo blijven de functionaliteiten en designmogelijkheden behapbaar voor gebruikers.

Dankzij de 3D-view nemen architecten en designers hun klanten makkelijk mee in het proces. Ze kunnen hun ontwerpen exporteren als .jpg voor verder gebruik in schetsen en moodboards. Ook ontvangen ze een overzicht van de gebruikte tegels en collecties, en het aantal tegels dat nodig is om het ontwerp te realiseren. Om gebruikers op weg te helpen staan op de homepage van de modulyss designer voorbeelden van vloerontwerpen die laten zien wat de tool allemaal kan. Deze ontwerpen importeer je gemakkelijk in de designer, zodat je er zelf verder mee kunt werken. Uiteraard is het filmpje dat uitlegt hoe de tool werkt en wat je ermee kan ook gemaakt door Zuiderlicht.

De ontwerpfunctionaliteiten van de modulyss designer worden mogelijk gemaakt door zogenaamde 'canvas-technologie'. Dit is een techniek die gebruikt wordt om te tekenen in een browser. Hiervoor zijn scans gemaakt van alle tegels binnen de modulyss collectie. De tegels worden vervolgens ‘gerenderd’ in de door de gebruiker aangegeven ruimte. Door HTML5 Canvas kan het ontwerp vervolgens makkelijk worden gedeeld, geëxporteerd of bekeken in de 3D-view.

Ontwerpfunctionaliteiten modulyss designer
Met de modulyss designer prikkelen we onze (potentiële) klanten om snel, efficiënt en creatief aan de slag te gaan met onze tapijttegels.
Evelien Surgeloose
Marketing manager, modulyss

3 / Resultaat

Red Dot Award en legio gebruikers.

In 2016 werd de modulyss designer bekroond met een Red Dot Design Award in de categorie 'Microsite'. En dat die verdiend is, bewijzen zo’n 3.000 enthousiaste gebruikers tot dan toe. We zullen de tool doorontwikkelen en verbeteren. Uiteraard worden daar gebruikerswensen in meegenomen.

Red Dot Design Award (Communication Design)

Award:
Red Dot
Prijs:
Winner
Datum:
2016
logo_reddot_zwart.png
modulyss vloerbedekking