reddot_header_2022-01.svg
share

Onze prijzenkast is drie Red Dot Awards rijker. De website en catalogus van FORMANI en ons brand design voor Nederlandse Dansdagen vielen in de prijzen. De catalogus ontving zelfs de hoogste onderscheiding binnen deze internationale designcompetitie: Best of the Best!

Internationale jury van experts

De Red Dot Design Award is een van de belangrijkste designcompetities ter wereld. De 24-koppige jury, die bestond uit professoren, designers en journalisten, beoordeelde de inzendingen onder andere op originaliteit, emotionele kracht, ontwerpkwaliteit en effectiviteit.

Ons werk in twee exposities

De awards en oorkondes laten nog even op zich wachten: op 28 oktober vindt de uitreiking plaats in Berlijn. Vanwege de 'Best of the Best'-titel zal de catalogus van FORMANI vanaf 29 oktober schitteren in een expositie in het Berlijnse Museum für Kommunikation, en in 2023 in het Red Dot Design Museum in Essen. Hoe leuk is dat!

The distinction Best of the Best is synonymous with ground-breaking design par excellence. Only a very small percentage of competition winners were awarded this special title.
Professor Dr. Peter Zec
founder & CEO, Red Dot

Red Dot Award Best of the Best: productcatalogus FORMANI

Na het winnen van een gouden European Design Award was het geen wereldschokkend nieuws dat de brandbijbel van Formani ook een Red Dot verdiende. Maar de titel Best of the Best is toch wel heel speciaal! Daarnaast zijn we vooral blij dat óók de doelgroep van FORMANI – die dag in dag uit in de weer is met het boek – erg positief is over de door ons onder handen genomen catalogus. 

Ik wil meer zien!
FORMANI_WEB_REDDOT.jpg

Red Dot Award: website FORMANI

Formani.com bevat niet alleen een zoekvriendelijke digitale versie van de catalogus maar ook heel veel andere technische hoogstandjes. Door de jury van de Red Dot Awards werd hij echter louter beoordeeld op het vlak van design. En ook daar is heel wat te beleven, want bij een designmerk hoort natuurlijk een dito site.

Lees over het maakproces
ND_REDDOT.jpg

Red Dot Award: brand design Nederlandse Dansdagen

Voor deze grote promotor van de Nederlandse Dans ontwikkelden we in 2021 een energieke stijl, die voor het eerst werd toegepast in de campagne voor het dansfestival dat zij ieder jaar organiseren. Bijzonder is de combinatie van vervreemdende fotografie met krachtige grafische elementen. 

Vertel me meer!

Meer weten over awardwinning werk van Zuiderlicht? Neem dan eens een kijkje in onze prijzenkast!

Geschreven door
Krista Lahaye
Volg ons op