development & WEBTechnologie

Website-analyse

In dit digitale tijdperk verwacht de gebruiker veel van een site. Deze moet niet alleen snel soepel en makkelijk zijn, je moet snel je informatie kunnen vinden. Het liefst in een mooie en inspirerend design. Een gebruiker komt naar een website met een reden. Hij wil iets opzoeken, iets bestellen of wil een indruk krijgen van een product of dienst. Door middel van een website analyse kunnen we beter inschatten of de website deze gebruikersbehoefte vervult (conversie).

website-analyse usability bij creative consultancy Zuiderlicht in Maastricht
Heatmap - Woonpunt website


Een website-analyse is als het ware een apk-keuring. We kijken in vogelperspectief naar verschillende aspecten van de website. Van techniek en security tot design, content en usability. Zo’n analyse voeren we zowel uit voor websites die door Zuiderlicht zijn gemaakt, als voor websites van andere webdesigners of developers. Het eindresultaat is een rapport met bevindingen en aanbevelingen.

UX-piramide

Bij onze website-analyses kijken we ondermeer naar de UX-piramide. De site moet functioneel, betrouwbaar, volledig en gebruikersvriendelijk zijn. Maar het liefst ook iets extra’s toevoegen zodat de gebruikerservaring optimaal wordt en zo echt iets bijdraagt aan het merk.

Jobs to be done / toptaken

Om te kunnen bepalen of een site aan de gebruikerswensen voldoen, moeten we weten (of kunnen inschatten) wat die wensen zijn. Hiervoor gebruiken we een jobs to be done-analyse of stellen we in overleg toptaken op.

Usability-onderzoek

Voor onze klanten voeren we geregeld een usability-onderzoek uit door een (kleine groep) eindgebruikers een aantal taken te laten uitvoeren. Hiermee halen we de belangrijkste usability problemen van een website boven water.

Expertreview

We hebben verschillende experts in huis, die op hun specifieke vakgebied een site kunnen analyseren, zowel op het vlak van techniek, content als design.

Terug naar overzicht
Robin_t.jpg
Robin Budy
Creative Director Tech

Een expert review met onze website-analyse

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf?