DSC_9339-2-1600x500.jpg
share

Ken je Krista? Krista is by far onze meest colourful collega met ongeëvenaarde skills in styling. De aanloop naar kerst is voor haar zonder meer een season to be jolly. Ze kan zich het hele jaar door verliezen aan decoreren, maar het fijne aan de kersttijd is dat uitbundig aankleden dan nog meer geoorloofd is. Een excuus om heerlijk te stylen en een wereldje te creëren. Hoe staat de kerstboel er nu bij in Huize Lahaye? 

IMG_20191208_164513_755-1.jpg
IMG_20191216_072706_792.jpg

In elke kamer een boom

Krista: “Ik woon nu een beetje klein en heb geeneens een eettafel staan. Er staan nu een boom en een piekenbos in de woonkamer, en in de slaapkamer vijf kleintjes. En de boekenkast is aangevuld met ornamenten en ballen. Omdat ik ook meer dan 40 planten heb, moet ik echt de hele woonkamer verbouwen om alles erin te krijgen. Maar er zijn verhuisplannen dus ik hoop dat als ik in een groter huis zit ik meer bomen op kan zetten. In elke kamer een boom.” 

Heb je ook iets met kerst zelf?
“Dat niet echt. Ik verheug me niet zozeer op de kerstdagen en ik organiseer geen uitgebreide diners. Het gaat me echt om het sfeertje”.

thumbnail_IMG_20181227_114531_950.jpg
Roze zit er altijd wel in.
Krista Lahaye
IMG_20191216_072632_232.jpg
thumbnail_IMG_20191215_123818_644.jpg

Op jacht naar schatten en inspiratie

Hoe werkt dat bij jou, die uitbundige uitdostijd?
“Het zit hem in verschillende dingen. Ik vind het bijvoorbeeld leuk om rond kerst naar een grote stad te gaan, voor de lampjes en dat gezellige. Maar ook voor inspiratie en om te kijken hoe merken als Louis Vutton daarmee omgaan en hoe grote warenhuizen hun etalages maken. Die verzinnen de gekste dingen en materialen om hele verhalen te vertellen achter het raam. Het kopen van nieuwe aanwinsten is voor mij echt al een moment. Ik kan heel blij worden als er al iets kerstigs ligt. Kerstmarkten sla ik over, maar verder kom ik overal van bouwmarkt tot Bijenkorf. Ik heb maar weinig echte ballen, meer ‘dingen’. Dit jaar had HEMA veel vrolijke blije dingen. Hun tompouce was mijn eerste find dit jaar: roze en glitter, grappig en lekker.

Aan het einde van kerstperiode ga ik bij de koopjes neuzen. Meestal heb ik al precies in mijn hoofd wat ik wil scoren. Dit keer ga ik op zoek naar een broccoli en een avocado. Ik ben echt gehecht aan mijn kerstverzameling. Aan elk ornament heb ik wel een herinnering en ik weet nog wat ik waar en waarom heb gekocht. Als er iets sneuvelt kan ik daar echt verdrietig over zijn. Ik heb in mijn boom geen piek. Meestal hang ik er een lelijke kitscherige glitterstrik van de Zeeman in. Het mag wel over de top zijn. En ik houd van een lekkere volle boom: ik duw hem helemaal vol met grote en kleine versieringen. Het luistert allemaal wel heel nauw. Ik kan op de bank zitten kijken en als ik dan vind dat twee dingen niet goed met elkaar kleuren ga ik het verhangen. Je bent perfectionist, of je bent het niet...

Het allerleukste vind ik het moment dat ik de dozen van zolder kan halen en ik al die schatten weer zie, zeker de dingen die ik in de sale heb gekocht en die meteen in de doos terecht zijn gekomen. Dan ben ik helemaal verrukt van ‘o die had ik ook nog!’.”

IMG_20181230_150845_273.jpg
Schermafbeelding 2019-12-10 om 16.51.52.png
Schermafbeelding 2019-12-10 om 16.46.34.png
Schermafbeelding 2019-12-10 om 16.43.05.png

Valentijnsboom en piekenbos

Kies je elk jaar een ander thema? 
“Ik kies elk jaar een andere kleurenmix, maar roze zit er altijd wel in. Ik heb nu ook een roze boom. Die heb ik vorig jaar maar even snel gekocht, want ik dacht ‘als ik straks ga samenwonen komt die er misschien niet meer in’. Ik volg veel Amerikaanse influencers. Die doen extreme dingen die ik ook wel zou willen. Zij zetten hun boom al met Halloween op, daarna wordt het een kerstboom en daarna een Valentijnsboom. Dat zie ik mezelf ook wel doen en nu ik een roze boom heb is dat ook een logisch vervolg. In het nieuwe huis neem ik gewoon een bomenkamer!” 

Komen er veel mensen naar kijken? 
“Nee! Dat is dan ook wel jammer. Maar het doen geeft me al veel voldoening. Ik word al blij als ik er naar kijk. Natuurlijk deel ik wel mooie kiekjes op Instagram. En meestal neem ik ook een deel van mijn minibomen mee naar kantoor, zodat mijn collega's er ook van kunnen meegenieten.” 

Heb je nog een leuke tip voor snelle kerstsfeer? 
“Een piekenbos! Dat is feestelijk en neemt weinig plek in. Je hebt alleen een aantal pieken, kopjes en kandelaartjes nodig. Investeer in een paar prachtpieken en het ziet er meteen vrolijk en feestelijk uit. Extra pluspunt: je hoeft geen naalden te vegen ;-).”

Schermafbeelding 2019-12-10 om 16.54.06.png
Geschreven door
Eline Dekker
Volg ons op