colors-serie-header-6aa04571.jpg
share

Vectorworks is een CAD-programma dat veel gebruikt wordt door o.a. architecten om te tekenen en ontwerpen in 2D en 3D. In samenwerking met Vectorworks, hun distributeur Design Express en Mosa realiseerden we een gebruiksvriendelijke integratie van Mosa's Pattern Generator. Het resultaat? De 685.000 gebruikers van het Vectorworks kunnen makkelijk aan de slag met Mosa-tegels en -patronen. 

Gebruiksvriendelijkheid optimaliseren

Om de doelgroep zo goed mogelijk te bedienen biedt Mosa allerlei diensten voor digitaal modelleren met CAD- en BIM-toepassingen. Zo bouwden we eerder voor de Pattern Generator al een exportfunctie naar 3D pakketten. Vectorworks merkte op dat de Mosa-plugin een groot succes was onder hun gebruikers. Reden genoeg om te onderzoeken of de gebruiksvriendelijkheid van deze plugin nóg beter kon. Het idee: de Pattern Generator raadplegen via de ingebouwde website-interface. Dit zou Vectorworksgebruikers helpen om de tegels van Mosa eenvoudiger en sneller toe te passen in hun ontwerpen. Via Design Express nam Vectorworks contact op met Mosa en Zuiderlicht om de mogelijkheden te verkennen.

Vectorworks Mosa Pattern Generator Multiple Tile Edit.png

Groter denken

Vectorworks had op dat moment al de eerste stappen voor optimalisatie gezet. Er waren echter wijzigingen in de webinterface van de Mosa Pattern Generator nodig. Tijdens een videocall hierover begonnen bij ons de ideeën te borrelen. Was het niet veel logischer om de import geheel te regelen binnen de Vectorworks interface? Oftewel een verdere integratie dan de voorgestelde optimalisatie.

Voordelen voor nu en later

Een importknop in de interface van Vectorworks is op de eerste plaats makkelijker voor de architect. Hij blijft gewoon binnen de voor hem vertrouwde omgeving van het programma werken als hij met Mosa-tegels aan de slag gaat. Maar ook vanwege praktische redenen vonden wij dit een betere oplossing. De generator wordt voortdurend doorontwikkelt. Door alles te regelen binnen de Vectorworks-interface hoeven we in de toekomst niet bang te zijn dat wijzigingen in de generator de werking binnen Vectorworks zal beïnvloeden of zelfs verstoren.

Thanks for providing such a fabulous tool. I am running a webinar in a couple of weeks and it will feature there.
Tamsin Slatter
UK Director of Customer Success, Vectorworks
 Vectorworks Mosa Pattern Generator Import overzicht.png

Co-creatie

Het idee viel goed en dus gingen we aan de slag. We realiseerden o.a. een versimpeling van de interface, een koppeling die Vectorworks aan kan spreken om hun interface te voeden met informatie, en een gedeelde testomgeving om de live-omgeving van de Mosa Pattern Generator niet te verstoren. Vectorworks verzorgde de verdere uitrol aan hun kant en schakelde bèta-testers in.

Win-win-winsituatie

Inmiddels kunnen Vectorworksgebruikers aan de slag met patronen uit de generator via de importknop. Een win-win-winsituatie. Vectorworks kan een nieuwe functionaliteit aanbieden aan gebruikers, en Mosa profiteert van het feit dat hun doelgroep via deze weg (opnieuw) kennis maakt met hun producten en de Pattern Generator. En voor Zuiderlicht was het een mooie kans om wederom te laten zien wat we in huis hebben op het gebied van technische integraties met applicaties van derden.

Over Vectorworks
Vectorworks maakt sinds 1985 oplossingen voor ontwerpsoftware. Zij richten zich daarbij specifiek op de sectoren (landschaps)architectuur, bouw & engineering en entertainment. Met meer dan 685.000 gebruikers bouwen ze aan een wereldwijde Vectorworks-community die de volgende generatie ontwerpen creëert, verbindt en beïnvloedt met hun software.

 

Ruud_W_t.jpg
Ruud Walraven
Developer / System Architect

Meer weten?

Ben je benieuwd of jouw online tool of app ook te integreren is met software of applicaties van derden? Ik spar er graag een keer over met je.

Geschreven door
Ruud Walraven
Volg ons op