share

Voor de homepage van de nieuwe website wilde Brightlands door ons een speciaal beeld laten maken. Een beeld met een verhaal dat de ziel van de organisatie raakt en emotie oproept. Maar hoe vat je alles wat er bij Brightlands gebeurt in één beeld? Daartoe ontwikkelden we een uniek beeldconcept waarin we mens, merk, video en code combineerden.

Tomorrow's life

Brightlands koppelt realisme aan geloof in de toekomst. Alles staat in het teken van de belofte om het leven van morgen beter te maken. Onder de noemer ‘tomorrow’s life’ werken bij Brightlands wetenschappers, studenten en ondernemers samen om de uitdagingen van vandaag (en morgen) op te lossen: uitputting van fossiele brandstoffen, klimaatverandering, kwaliteit van voedsel, te weinig bewegen, etc. De innovaties van Brightlands dragen bij aan de oplossing van wereldproblemen die ons allemaal raken. Dat betekent dat Brightlands er is voor mensen zoals jij en ik. Doodgewone mensen die in 'tomorrow’s life' een rol spelen en op wie de innovaties effect zullen hebben. In ons concept wilden we daarom beelden gebruiken van heel normale mensen en deze in relatie brengen met de belofte van Brightlands.

Z_BL-VIDEO_BLOG-07_SHOOT 1.jpg
Z_BL-VIDEO_BLOG-08_SHOOT 2.jpg
Z_BL-VIDEO_BLOG-09_SHOOT 3.jpg
Z_BL-VIDEO_BLOG-10_SHOOT 4.jpg

Emotie en stijlelementen

We riepen 'normale mensen' op en maakten uit de vele aanmeldingen een selectie voor de shoot waarin we samen met Strictua optrokken. We filmden de geselecteerde personen met emoties die ook kunnen spelen rondom de verschillende fases van innovatie: bezorgdheid, misschien zelfs angst, nieuwsgierigheid, nadenken, aarzeling, verrassing, uitbundigheid. Jonge en oudere mensen, onderzoekers en burgers in het hele scala tussen hoop en vrees. Aan de video’s voegden we een dynamisch element uit de visuele identiteit toe: de bolletjes uit het logo die het ecosysteem symboliseren. Ze zweven om de gefilmde persoon heen alsof ze zeggen: je staat er niet alleen voor! De co-creërende groepjes kunnen groeien en krimpen zoals dat ook gebeurt rondom onderzoek en ontwikkeling van innovaties.

Z_BL-VIDEO_BLOG-01_GIDEON.jpg
Z_BL-VIDEO_BLOG-03_STOER.jpg
Z_BL-VIDEO_BLOG-05_KOEN.jpg
Z_BL-VIDEO_BLOG_RONG.jpg
Z_BL-VIDEO_BLOG_ELIANNE.jpg
Z_BL-VIDEO_BLOG_MARIELLE.jpg

Zwermende bolletjes door code

De zwermende bolletjes ontstaan doordat de code die we hiervoor geschreven hebben de bollen ‘vertelt’ wat ze moeten doen. Iedere bol heeft een eigen karakter dat wordt bepaald door richting, snelheid en functie. Er zijn superbollen die aantrekkelijk zijn voor andere; waaromheen zich de communities vormen. Doordat voor de zwermen gedrag is geschreven zijn het geen standaardanimaties maar ontstaan ze elke keer door toevalligheden die de verschijningsvorm bepalen. En laat het er in de community die op de campussen worden samengebracht vaak net zo toevallig aan toe gaan.

ORBIT-12.gif
Geschreven door
Maud van Bilsen
Volg ons op