narrow_ZL_header-images-black.svg
share

Bundeling van creatieve kracht
tot statement uit het Zuiden

Vanuit de ambitie om verder te bouwen aan een krachtige en veelzijdige bureaugroep maakt Mockus (Heerlen) vanaf 8 december 2023 onderdeel uit van Zuiderlicht (Maastricht). Dit betekent dat de reeds aanwezige expertise in design en technologie is aangevuld met een specialisatie in communicatie en campagne. Zuiderlicht is onderdeel van Total Design in Amsterdam.

Complementaire disciplines

De twee bureaus zijn geen onbekenden van elkaar. Ondanks de concurrerende positie die de twee bureaus voorheen hadden zijn de disciplines toch vooral complementair aan elkaar.  Zuiderlicht is al meer dan 37 jaar een gevestigde naam en huisvest 20 creatieve design en tech professionals. Mockus heeft vooral een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van communicatie en campagne, van strategie tot aan uitvoering. Het hele 11-koppige team neemt zijn intrek bij Zuiderlicht, aan de Kommel in Maastricht. Sommige klanten werkten al met beide bureaus, en kunnen nu dus op één adres terecht. Anderen zullen juist gaan kennismaken met het volledige aanbod en daar hun voordeel mee doen. De naam Mockus houdt in de loop van 2024 op te bestaan.

Verschil maken met slagkracht

Sem Wigman stuurde het team van Mockus samen met zijn vrouw Christel Janssen aan, en blijft dat óók doen binnen Zuiderlicht. ‘De twee bureaus hebben veel gemeen. We delen het gevoel voor lokale verbinding, de liefde voor kunst en cultuur en de passie voor het vak. Door onze krachten te bundelen kunnen we voor de regio een groter verschil maken. We mogen trots zijn op wat we hier in Limburg hebben.’ 

Zuiderlicht ontwikkelt zich de laatste tijd sterk onder leiding van Carlijn van Selst en Maud van Bilsen. Carlijn van Selst: ‘Deze fusie betekent dat we veel meer slagkracht krijgen, zodat we vanuit een stevige basis kwaliteit kunnen bieden bij alle vraagstukken die we tegenkomen bij onze klanten.’ Maud van Bilsen vult aan: ‘Onze klanten zijn ervan verzekerd dat ze, als ze dat willen, kunnen profiteren van deze verbreding van onze propositie.’

Total Design versterkt
propositie in het zuiden

Total Design wil met deze fusie haar succesvolle aanwezigheid in het creatieve bureaulandschap in het zuiden verder uitbreiden, aldus CEO Koen de Groot. ‘Zuiderlicht draait met veel succes mee in de organisatie van Total Design. We wilden de propositie al enige tijd aanvullen, en zijn blij dat we met Mockus aan de slag kunnen. Hierdoor zijn we in staat om een volledig aanbod te bieden en onze marktpositie in het zuiden te versterken. We nemen ondernemerschap, een hoog creatief niveau en veel positieve energie over, en daar zijn we heel blij mee.’ 

Meer weten?

Carlijn van Selst | +31 (0) 43 325 3823 | carlijn@tdzuiderlicht.com
Maud van Bilsen | +31 (0) 43 325 3823 | maud@tdzuiderlicht.com
Christel Janssen | + 31 (0) 6 24 83 19 08 | christel@mockus.nl 

Z_Pand_6_no_Z.jpg

Over Zuiderlicht

Zuiderlicht bestaat uit 20 strategische makers. Met één been in design en het andere in technologie wordt er al sinds 1986 aan sterke merken gebouwd. Altijd vanuit de totale merkbeleving. Hiermee helpt Zuiderlicht organisaties om beter te presteren door ze zichtbaar en onderscheidend te maken, betere services voor ze te ontwikkelen en tools en concepten te bedenken waardoor ze aantrekkelijker worden voor hun doelgroepen. Zuiderlicht werkt onder meer voor Royal Mosa, Formani, Loyalis, Nederlandse Dansdagen, Gemeente Venlo, Brightlands, NEA International, Koraal, HEVO, Maastricht Marketing, Rodruza, LIOF, Woonpunt en vele anderen.

Over Mockus

Mockus is een multidisciplinair, creatief communicatiebureau en filmproducent, met focus op het sociaal-maatschappelijk domein, cultuur en jongerencommunicatie. Mockus heeft de ambitie om beeldbepalend werk te maken dat mensen raakt in hoofd en hart. Het liefst voor bedrijven en organisaties die de waarde van creativiteit inzien en de wereld een beetje mooier en gelijker willen maken. Mockus werkt voor klanten als: Provincie Limburg, Wereld Natuur Fonds, Universiteit Maastricht, Boels Rental, Gemeente Heerlen, ZOwonen, Stichting Natuurmonumenten, WML Limburgs Drinkwater, UN/International Organization for Migration.

Over Total Design

Total Design is een onafhankelijk creatief bureau uit Amsterdam. Total Design is opgericht in 1963, bestaat dit jaar derhalve 60 jaar en heeft haar bekendheid o.a. te danken aan de huisstijlontwikkeling voor Randstad, de wegbewijzering van Schiphol en het ontwerp van het Nederlandse paspoort. Op dit moment werkt Total Design voor onder meer ING Bank, ProRail, Nationale Nederlanden, Aegon, Hema, TÜV Nord Group, VNO-NCW, DPG Media, PostNL, Radboud Universiteit, Limburgs Museum en het Nationale Opera & Ballet. 

Geschreven door
Zuiderlicht
Volg ons op