share

Op de achtergrond is dochter Oona (8 jaar) duidelijk aanwezig. Zo gaat het de hele dag door, zegt Jochen. Marie werkt thuis en Oona heeft ‘school’. We zitten in één ruimte. In het huis waar we nu in wonen kan dat niet anders. Toch is er met Marie en Oona wel meer rust dan ik normaal bij Zuiderlicht heb met Bert en Jules ;-).

jochenkantoorschoenen.jpg

Altijd schoenen aan.

c2d2a1a8-f291-48fa-9d89-71c2163d69df.jpg

Redelijk organized.

Mijn zone

De eettafel is het centrum van alle activiteit. Er liggen werkstapeltjes voor ieder van ons. Als ik gek word van die twee zet ik koptelefoon op, dan zit ik even in ‘mijn zone’. Even lekker doorwerken. Ik werk nu veel aan de theatergids van Theater aan het Vrijthof, dat is een fijne klus waarbij ik goed meters kan maken. Hoe we hier samen zitten is wel redelijk organized maar als Oona na haar schoolwerk gaat spelen, bouwt ze van stoelen een winkel en gaat ze dingen verkopen. Dan is het hele huis binnen de kortste keren een puinzooi. We zorgen er wel voor dat we ’s avonds alles opruimen zodat we de volgende dag fris kunnen beginnen.

Samen oefenen we de tafeltjes. Zingend.
Jochen Lennertz
Designer, Zuiderlicht

Verstandige kinderen

Iedere ochtend krijgen we de dagtaken door: spelling, lezen, rekenen. Dat schoolgebeuren thuis gaat op zich wel goed. Ik vind het ergens ook wel gezellig en ook leuk om meer betrokken te zijn bij wat Oona allemaal leert. Ze vertelt daar normaal weinig over. Het is wel passen en meten. We hebben geen conflicten, maar soms raakt mijn geduld wel op. Dan denk ik: kom, ga iets doen. Andersom geldt dat ook. Wij zijn geen juf dat laat ze ons wel merken. Wij doen het natuurlijk anders. Maar dan zoeken we een manier hoe het wél gaat, bijvoorbeeld door de tafeltjes samen zingend te oefenen. Ik heb wel de indruk dat kinderen heel verstandig worden in deze tijd. Ze krijgen er toch veel van mee. Oona stelt heel veel waarom-vragen. We leggen het zo goed mogelijk uit.

jochen schoenen.jpg

De andere werkschoenen.

jochenpaardjes.jpg

Meer aandacht voor de paardjes.

Verbouwing

Ondertussen zit ik hier ook in een verbouwing. Door het thuiswerken gaan dingen meer in elkaar overlopen. Normaal ben je op het werk aan het werk en thuis bezig met de verbouwing. Dat leidt er wel toe dat ik ‘s avonds uren probeer goed te maken.

Ultieme tip

Voor mij werkt het altijd goed om schoenen aan te trekken. Dat geeft mij een officiëler gevoel van werken. Met slippers aan gaat dat niet. Schoenen maken het verschil!

Pittige tijden

Het zijn wel pittige tijden. Gisteren kon ik niet slapen, zat ik te denken aan allerlei dingen die ik moet en waar ik niet aan toekom. Er is echt een overvloed aan aandacht elke dag. De werkdagen lijken langer dan als je op kantoor zit. Als je niet uitkijkt ben je er van half 8 tot 21 mee bezig. Dat zijn zeker geen effectieve uren. Maar het is wat het is. Het is acceptatie van de hele situatie. Dat gaat me wel goed af.

Geschreven door
Eline Dekker
Volg ons op