share

Van onze opdrachtgevers krijgen we veel vragen over hun merk als employer brand. Het gaat dan zowel om het ontdekken van de merkbelofte, het werven en onboarden van nieuwe medewerkers als die vervolgens vasthouden. Voor ons is employer branding geen losstaand iets maar een cruciaal onderdeel van het corporate branding; die twee gaan hand in hand. Van strategie tot en met productie van uitingen en online marketing helpen we klanten, zoals in dit geval Woonpunt, met het werven van nieuwe medewerkers.

Voeten in de klei

Woonpunt werkt al ruim 100 jaar aan betaalbare en prettige huisvesting in Zuid-Limburg. De organisatie maakt in deze periode een transitie door en heeft op een aantal fronten versterking nodig van mensen met verse ideeën voor sociale volkshuisvesting. Nieuwe medewerkers die met nieuwe perspectieven komen, echt iets kunnen betekenen voor huurders en er niet voor terugdeinzen om met de voeten in de klei te staan. Er is wel wat te doen in deze sector die in het middelpunt van de actualiteit staat; het belang van (prettige) huisvesting is misschien wel groter dan ooit.

Om deze nieuwe, vaak moeilijk te vinden, collega’s, te werven ontwikkelden we met Woonpunt een opvallende campagne en brachten die met onze eigen online marketeer en verschillende recruitmentbureaus onder de aandacht van de doelgroepen. Rechtstreeks in dat blok.

Purpose driven

De kern van de organisatie, het werken aan betaalbare en prettige huisvesting, geeft Woonpunt haar ‘purpose driven’ gezicht. Door alles wat er speelt in de wereld van de sociale huisvesting (schaarste van woningen, verduurzamingsopgave, veranderende doelgroepen) maakt dat werken bij Woonpunt écht ergens over gaat en dat Woonpunters echt iets kunnen betekenen in de levens van mensen. Die twee aspecten - betekenisvol werk en het midden in de werkelijkheid staan - zijn in de campagne leidende elementen.

Linkedin-campagne

Voor de werving koos Woonpunt voor een nieuwe mix van recruitmentbureaus uit zowel Limburg als Randstad om de werving in goede banen te leiden. Zuiderlicht tekende voor de strategie en uitvoering van de campagne en verzorgde de online marketing op Linkedin. Voor alle functies vonden en vinden vruchtbare gesprekken plaats. De eerste nieuwkomers beginnen binnenkort met hun mooie baan. Betekenisvol werk. Met goed salaris en mooie extra’s, de lekkerste koffie en dagelijks vers fruit! Dus zag je 'jouw functie' nog niet voorbijkomen in de campagne, dan moet je Woonpunt maar goed in de gaten houden, want er zijn er meer op komst!

Geschreven door
Eline Dekker
Volg ons op