multisiteheader2.jpg
share

Een onbeperkte hoeveelheid sites vanuit één plek beheren? Met een multisite-architectuur kan dat heel gemakkelijk. Voor veel organisaties is deze optie wenselijk zo niet noodzakelijk. Het content management systeem Concrete, waarmee wij onze sites bouwen, was hierin nog niet voorzien. De vlag kan echter uit want sinds kort biedt dit super gebruikersvriendelijke CMS ook multisites als optie aan.

Wat is een multisite?

Een multisite is een verzameling websites die één gemeenschappelijke basis hebben. Hierdoor kan je bij een multisite-architectuur voor een onbeperkt aantal sites alles omtrent CMS, hosting en beveiliging vanuit een centrale plek beheren. De gebruikers van de websites hoeven dit niet te ervaren, behalve als dat gewenst is. Zo onstaat er meer tijd voor de kwaliteit.

Gemak

Voor organisaties die meerdere sites in hun beheer hebben kan een multisite een efficiënte oplossing zijn. Omdat een multisite een gemeenschappelijke basis heeft betekent dit dat je onderdelen kunt hergebruiken. Denk hierbij design, content, koppelingen en functionaliteiten. Het hoeft overigens niet: het is zowel mogelijk om één stijl op meerdere sites door te voeren als om verschillende sites een eigen stijl mee te geven. Deze opties besparen tijd, vergemakkelijken het beheer en bewaken indien gewenst de uniformiteit.  

Voordelen multisites

  • Onbeperkt aantal sites beheren vanuit één dashboard
  • Content één keer schrijven en op meerdere sites publiceren
  • Eén afbeeldingen bibliotheek voor al je sites
  • Uitwisselen van templates 
  • Rechten, blokken en bestanden zijn per site instelbaar
  • Een wachtwoord voor al je sites
  • Eenmalige hostingkosten voor meerdere sites

Update Concrete CMS

Recentelijk is er een update van het Concrete CMS gereleaset, met naast de multisite-optie meer optimalisaties. Denk je na over een (multi)-site en wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan even contact op met Carlijn.

Carlijn_p.jpeg
Carlijn van Selst
Client Director Design

Wil je meer weten
over Multisites?
 

Geschreven door
Carlijn van Selst
Volg ons op