Killercell print.jpg
share

Tegenwoordig kent iedereen wel iemand in zijn omgeving die te maken heeft (gehad) met kanker. Het raakt ons allemaal. Soms is genezing mogelijk, maar voor uitgezaaide kanker is er nog steeds geen effectieve geneeswijze. In Maastricht UMC+ werken onderzoekers aan een remedie tegen uitgezaaide borst- en beenmergkanker die wel eens baanbrekend kan zijn. Ze ontwikkelen killercellen die kankercellen doden. Een soort pacmans dus. Voor dit onderzoek is veel geld nodig. Hoe krijg je dat bijeen?

Iconen Killercell project Stang Gubbels

Samen sterk

De drie Maastrichtse Rotaryclubs besloten de handen ineen te slaan en zich samen sterk te maken voor dit goede doel. Ze bedachten het kunstkofferproject. Aan kunstenaars, Nederlandse celebs en bekende Limburgers werd gevraagd om blanco koffers om te toveren tot echte kunstwerken. Door te schilderen, tekenen, schrijven of signeren. Het eindresultaat zijn unieke objecten voor verzamelaars en fans. Verrassend, ontroerend, intrigerend of simpelweg mooi. Naast deze exclusieve exemplaren zijn er ook twee verschillende Killercell rolkoffers in een gelimiteerde oplage geproduceerd. We strikten illustrator Stang Gubbels voor het design en regelden de productie.

Killercell kunstkoffer Stang Gubbels
Killercell kunstkoffer Stang Gubbels
Les Deux Garçons voor Killercell
Killercell kunstkoffer Bep Scheeren
Killercell kunstkoffer Han Rameckers
Killercell kunstkoffer Chrit Rousseau

Zichtbaarheid creëren

Met grote inzet van een kernteam van Rotaryleden en enkele ambassadeurs zorgden we ervoor dat het project bekend werd. De koffers en de boodschap moeten tenslotte hun weg vinden naar de buitenwereld en geld opleveren voor dit goede doel. We verzorgden de benodigde communicatiematerialen; van brieven en enveloppen tot banners, van folders tot responsive site met heuse webshop, van entreetickets en advertenties tot veilingcatalogi. Gaandeweg werd ons kantoor het epicentrum van het Killercell project, het verzamelpunt voor de unieke kunstwerken op wielen. Bij Laura Metaal mocht de enorme voorraad van de oplagekoffers staan. NLcom werd de plek waar de koffers uitgeleverd worden.

killercell-catalogus-lr.jpg
killercell-website.jpg

€ 109.750 en nog meer

Op 8 november 2014 werden de eerste 12 werken geveild tijdens de Killerparty. Diezelfde avond mocht Gerard Bos van Maastricht UMC+ een cheque van maar liefst €109.750 in ontvangst nemen voor het Killercell onderzoek. Van 5 t/m 12 december worden de overige 50 werken geveild via Catawiki. Op 13 december is er een finissage bij Team Notarissen in Maastricht. De koffers die over zijn worden dan verkocht tegen een vast bedrag of gaan terug naar de maker. Hou je van kunst en wil je graag de strijd tegen kanker steunen? De kosten voor dit goede doel zijn aftrekbaar. Dus waarom nog twijfelen?.

KILLERCELL_CHEQUE-49552733.jpg
Geschreven door
Peggy van Sebillen
Volg ons op