share

Wij werken met zijn vieren in de tuinkamer: mijn vrouw Chris, dochter Emma van 12 en zoon Gijs van bijna 10. Chris is vandaag trouwens naar school om plannen te maken voor als ze volgende week weer voor de klas mag staan. Ze verheugt zich er erg op om de leerlingen te kunnen zien.

RuudT_TUINKAMER WORDT WERKPLEK.JPEG

Tuinkamer wordt werkplek.

RuudT_EMMA HUMOR_DE WC ROOKT.JPEG

Emma's quarantainehumor

Heftige start 

Voor mij persoonlijk waren de eerste anderhalve week van de quarantaine erg stevig. Chris had hoogstwaarschijnlijk corona en was daar erg ziek van. Dagenlang op bed met hoge koorts. Toen moest ik drie nieuwe zaken tegelijk oppakken: thuiswerken, lesgeven en een ernstig zieke verzorgen. Toen Chris beter was, werd het voor mij allemaal heel makkelijk, haha!

Die afleiding zorgt er – gek genoeg – voor dat je soepel draait.
Ruud Temmink
Designer, Zuiderlicht

Vakantie op kantoor 

Drie huisgenoten met meivakantie zag ik voor mijn concentratie als een risico. Daarom werkte ik die twee weken op kantoor. Dat was best fijn, maar ook compleet anders... De magic ontbrak! Er waren maar drie collega’s in de studio en die deden heel gefocust hun ding. Ik miste de normale spontane reacties op mijn scherm en allerlei andere impulsen. Die afleiding zorgt er – gek genoeg – voor dat je soepel draait. Je komt sneller op frisse gedachten. Thuis is het heel lineair: je start, je werkt en je stopt. Je loopt dan soms te diep een steeg in, zonder de blik van een buitenstaander.

RuudT_LEEG ASVALT VERANDERD IN KUNST.JPEG

Leeg asfalt verandert in kunst.

RuudT_GIJS KOOKT VANDAAG.JPEG

Masterchef Gijs aan het werk.

Presenteren in het ‘niets’ 

Als ik mijn scherm deel, zie ik van de klant alleen die postzegels in Teams. Daar kan ik geen gevoel uit opmaken. Geen frons, geen glimlach. Je hebt geen echt contact. Ik presenteerde een rebranding concept en het bleef de hele tijd muisstil. Ik dacht ‘dit gaat helemaal fout…!’ en zat met een brok in mijn keel. Het tegendeel bleek waar: de klant was reuze enthousiast en popelde om mijn voorstel door te presenteren aan hun Board.

RuudT_KOLEN AANSTEKEN TIJDENS JE WERK.jpg

Kolen aansteken tijdens werktijd.

RuudT_ELKE DAG ZONSONDERGANG BELEVEN.jpg

Elke dag de zonsondergang beleven.

Als er een vaccin is… 

Dan hoop ik dat onze avonden en weekends zo rustig blijven. Al het ‘managen’ is weg: geen sport, geen hobby’s, geen bezoek. Wat een heerlijke rust! Normaliter vliegt de avond om, nu beleef je die veel bewuster. Na het eten fietsen en wandelen we samen veel. Het fantastische weer heeft daarbij natuurlijk wel geholpen. Het is hier al wekenlang Zuid-Frankrijk!  

Wat ik dan niet hoop… 

… is dat we altijd thuis moeten werken en klanten en collega’s niet meer in de ogen kunnen kijken.

RuudT_NIEUW AVONDRITUEEL.JPEG

Nieuw avondritueel.

RuudT_DOORDEWEEKS VUURJE.JPEG

Doordeweeks vuurtje.

Bucketlist 

Waar ik van baal is dat onze rondreis door Noorwegen waarschijnlijk niet doorgaat. Daar had ik me geweldig op verheugd. Die blijft dus nog een jaartje op de bucketlist. 

Geschreven door
Zuiderlicht
Volg ons op