share

Rik woont samen met Renée, zoon Quinn (4) en pup Roos. Terwijl Renée, die in de thuiszorg werkt, bijna elke dag buiten de deur werkt, buffelt Rik met Quinn in zijn ooghoek door aan verschillende developerklussen. Twee keer per dag staat er een wandeling met Roos op het programma. Quinn vindt het wel leuk om zijn vader de hele dag te zien; die zal straks wel moeten afkicken.

rikwerkplek.jpg

Werkplek met een view.

hondroosvanrik.jpg

Twee keer per dag.

Schoolwerk.

Elke dag doen we Squla met Quinn en af en toe komen er opdrachten via school. Dan moeten ze bijvoorbeeld met krijt op de stoep straten met huizen tekenen en daarop met autootjes rondrijden om bij bepaalde huisnummers pakketjes af te leveren. Verder zijn we bezig met letters herkennen, tellen en algemene kennis. We hebben veel boeken en elke dag lees ik wel iets voor.

Thuiszitten is wel saai. En dan komt de meivakantie nog. Ik hoop dat alles snel achter de rug is.
Rik Geelen
Developer, Zuiderlicht

Besmetting

Omdat Renée in de zorg werkt en bij meerdere mensen langsgaat, achten we de kans dat wij besmet raken wel groter dan bij een gemiddeld gezin. De eerste tijd werd er niet gewerkt met mondkapjes, wel met handschoenen. Waarschijnlijk doordat er niet voldoende materiaal beschikbaar was. Ondertussen is het beleid aangepast, of de voorraad aangevuld, en zijn er nu wel beschermende middelen. Ze is nu ook verplicht om een mondkapje te dragen.

Trouwen

Op 6 juni staat onze bruiloft in de planning. We weten nog niet of het door kan gaan.Ik verwacht niet dat de huidige beschermingsmaatregelen met een grote knal worden beëindigd. Mijn pak heb ik in België besteld en moet uit Italië komen. Het is onduidelijk hoe het daar nu mee staat, maar voorlopig kunnen we sowieso België niet in. De danslessen die mijn nichtje zou geven gaan niet door en de vrijgezellenfeesten zijn afgezegd. Maar we kijken het nog een paar weken aan. Als het twijfelachtig blijft, dan verplaatsen we het een jaar. Dat zal een enorme domper zijn, we hebben ons er erg op verheugd.

reneenaarhetwerk.jpg

Renée op pad.

rikvoetbalt.jpg

Talenten.

Efficiënt thuiswerken

Ik heb geen moeite met thuiswerken. Meteen in de ochtend probeer ik zoveel mogelijk uren te maken, ook om de tijd te compenseren die ik op andere momenten met Quinn doorbreng. Ik mis wel mijn collega’s. Normaal vraag ik af en toe iets aan Ruud W of Robin, maar online doe ik dat minder snel. Ik mis ook de scheiding tussen privé- en werkomgeving. Soms ben ik het wel moe. Thuiszitten is wel saai. En dan komt de meivakantie nog. Vakantie in je eigen huis. Ik hoop dat alles snel achter de rug is.

Tussen de middag

In de tuin hebben we twee goaltjes neergezet zodat Quinn en ik tussen de middag samen kunnen voetballen. Als Renée thuis is, doet ze ook mee. Ik zie zo wel dat Quinn meer talent heeft dan ik. Ik ben dan ook bij de D’tjes gestopt. Normaal at ik een broodje of boterham als lunch, nu is het meestal een salade of tosti. Het lunchen is er zeker lekkerder op geworden. We moeten bij Zuiderlicht ook maar gauw een tosti-ijzer aanschaffen!

Geschreven door
Eline Dekker
Volg ons op