share

Liselotte en ik hebben onze zoons Rembrandt en Viggo nu 24/7 thuis. Zo hebben we er allebei een halve baan bij gekregen. Maar in het algemeen gaat dat goed. Het is best fijn om de hele dag zo dicht bij elkaar te zijn: je voelt de onderlinge band sterker worden. Ook tussen die twee mannen. Dat is mooi!

Smoothies Dennis.jpg

Smoothie heaven.

School Dennis.jpg

De school van Rembrandt en Viggo.

Stoeprandje

De school had in het begin geen idee hoe ze alles moest organiseren. Wij deden echter meteen net of het gewone schooldagen waren, met 10 uurtje, speelkwartier en gymles! We basketballen op het pleintje tegenover de school of spelen stoeprandje voor de deur.

f1eb4e66-2990-4297-bb75-0eb3c93e5cd1.jpg

Speelkwartier.

a33f29b5-e202-48da-b13e-df26dfcb2dd8.jpg

Gymles.

Luxe school, luxe kantoor

De situatie heeft ook voordelen. Rembrandt is op school best vlug afgeleid. Nu we hem één-op-één lesgeven, is dat voor hem een stuk beter. Mijn vrouw geeft aan huis stemtraining en -therapie. Haar geluidsdichte studio gebruik ik als zij bezig is met de jongens. Dan heb ik een enorm en luxe kantoor!

2b5bd846-e1fc-4bf5-b18c-80bc24aee5ec.jpg

Het luxe thuiskantoor.

4df75f91-e426-46c5-8125-eb5d9e48a67c.jpg

De laptopschool aan huis.

Onthaasting is er niet bij ;-)

Als er eentje tijdens een Skype-call naar binnen rent met ‘pap, Jantje heeft me geslagen!’ dan is het lastig om geconcentreerd te blijven. Mijn klim- en zwemavondjes zijn ook verdwenen. Daarom stort ik me nu op het hardlopen. Dat leidt gelukkig wel tot het ene PR na het ander!

Hoopgevend

De energie tussen mensen verandert. Sommigen vragen zich af of wat we voor de crisis deden wel zo goed was. Lidewij Edelkoort vertelde in Tegenlicht dat ze de crisis ziet als een cadeau, als een kans om gewoonten te veranderen waarvan we al langer wisten dat ze niet goed zijn. Hopelijk gaat dat lukken en leren we ook hoe dat moet met problemen zoals energie, afval en voeding.

We hoeven dus niet op cursus om digitaal te werken!
Dennis Hambeukers
Strategic design consultant, Zuiderlicht

Digitaal is in één klap belangrijker

We leren ook dat we helemaal niet op cursus hoeven om digitaal te werken! In een aantal projecten waar ik aan werk staat het digitale platform opeens vier treden hoger op de ladder. Ik voel een duidelijke mind-shift. Digitale vraagstukken zijn direct veel strategischer. Het is een uitdaging voor ons om daar positie in te kiezen.

Geschreven door
Martijn Kagenaar
Volg ons op