share

Ik werk aan de keukentafel. Mijn vriend Bram is docent natuurkunde en heeft via Zoom vragenuurtjes met leerlingen, maar verder is hij best veel vrij. Als hij met hele klassen aan het bellen is ga ik boven zitten maar als hij aan zijn fiets gaat klussen, ga ik verder aan de keukentafel.  

Carlijns werkplek 

Het thuiswerken bevalt me eigenlijk best wel goed. Ik doe gewoon het ritueel dat ik altijd doe zodat ik fris aan de tafel zit. Om 8 uur zit ik klaar, geen ‘out of bed’-look hier. Soms nog wel even met een trainingsbroek onder de tafel, dat zit toch net wat lekkerder. Ik eigen me de keukentafel, die in de woonkamer staat, helemaal toe. Omringd door veel planten, die deze dagen heel veel liefde krijgen. Als ik stop met werken ruim ik de tafel weer helemaal op anders zit ik non-stop in werksfeer ;-).

Eten is een groot ding in deze quarantaine tijd.
Carlijn van Selst
Projectmanager, Zuiderlicht
42f4c63b-6500-4ccb-a718-91e36c0d90d4.jpg

Genieten van lunch in het zonnetje.

9e135b0b-968c-4046-9841-535e4ea32c81.jpg

Falafel is altijd een goed idee.

Nieuwsfreak

Ik ben echt een nieuwsfreak, het NOS-liveblog staat de hele dag open. Ik zie elke persconferentie van begin tot eind. Als een onderwerp me boeit wil ik alles van a tot z weten. Het liefst kijk ik ook naar de berichtgeving in andere landen. Ik kan het tot nu toe goed handelen en relativeren. 

Falafel

Lunchtime heeft nu wel een heel andere dimensie, ik vind het heerlijk om tussen de middag een verse salade te maken met opgewarmde falafel. Eten is een groot ding in deze quarantainetijd. We maken de lekkerste dingen en eten zelfs al in de tuin. Na het werk gaan we ook vaak nog een stukje fietsen. Nog even naar buiten, mezelf een beetje moe maken. De eerste lentezon is zo fijn. 

Nieuwe inzichten

Tot nu toe kan ik best goed omgaan met quarantaine merk ik. Ik word niet laks en ben gedisciplineerder dan ik dacht. Misschien nu nog wel meer dan op een ander moment. De situatie zorgt voor broederschap en geeft me motivatie. Ik ga ook wel lekker op totale onthaasting. We zijn allemaal altijd zo druk. En nu zijn we verplicht om het in en om huis te zoeken. Die onthaasting vind ik eigenlijk wel positief. Maar ik mis iedereen wel!  

90634830-ca1e-4a34-bc49-039b781c19ce.jpg
Geschreven door
Eline Dekker
Volg ons op