share

Bij ons is het full house op dit moment. Ik leef samen met mijn dochters Lotte en Ella, hond Mickey en de parkiet. Daarnaast is Lottes vriend Mauro er ook. Die is vanwege de Corona-uitbraak in Peel en Maas toch maar bij ons in Heerlen gebleven. Tot nu toe zitten we samen in een goede flow, alleen de parkiet is soms een herrieschopper.

Full house bij Angele.jpg

In goed gezelschap.

Angele Mickey.jpg

Lekker naar buiten met Mickey.

Thuiswerktips

Je gewone ritme aanhouden helpt. Ik zorg er altijd voor dat ik even voor 8.30 uur fris en fruitig achter de computer zit. En tijdens de pauze ga ik nog steeds een half uurtje naar buiten. Alleen loop ik nu door Heerlen in plaats van Maastricht. Leuk om plekken te verkennen waar ik normaal niet snel zou komen. En ik kan dan meteen Zuiderlichtpost op de bus gooien. Daarnaast is het belangrijk om onderling goede afspraken te maken. Zeker omdat wij allemaal aan één tafel werken. 

Baksels uitwisselen

Er is nu ruimte om dichter bij jezelf te komen. En ongemerkt is er meer contact met familie en kennissen dan normaal. Mensen zijn bewuster met elkaar bezig en sturen elkaar lieve berichtje en e-mails. Dat vind ik wel heel mooi. Ook zelf probeer ik aangepaste manieren te vinden om sociale contacten toch te onderhouden. Dat gaat prima. Zo hebben wij een goede band met onze buren. Nog steeds wisselen we baksels uit: van citroencake en bananenbrood tot lasagne. Alleen kletsen we nu op afstand, vanaf de voordeur. En collega’s bel ik nu sneller, dat voelt toch persoonlijker.

Parkiet Angele.jpg

De kleine herrieschopper.

Pannekoeken Angele.jpg

Zondigen met pannenkoeken van Lotte.

Wijze raad

Eerst dacht ik in wat voor film ben ik nu beland, maar ik was vlot aan de situatie gewend. Ik denk dat je niet bang moet zijn. Gewoon in de flow leven en je aan de regels houden die je opgelegd krijgt. Genoeg bewegen en gezond eten. Maar af en toe ook eens zondigen. Goed naar elkaar kijken en op elkaar letten. Veel blijven praten. Eigenlijk allemaal dingen die ik normaal gesproken ook al doe, misschien voelt de situatie daarom ook niet heel anders voor mij.

De wereld zet ons stil, maar de natuur gaat door.
Angèle Meisters
Office Manager, Zuiderlicht

Hoopvol 

De wereld zet ons stil, maar de natuur gaat door. Vanaf dag een dacht ik eigenlijk is het briljant wat er gebeurt. Een boost voor de natuur. Heb het idee dat de lucht nu al schoner en helderder is. Ik hoop dat dit een omslag teweegbrengt en we ervan leren. Dat we een andere wereld krijgen waarin mensen het meer in de buurt zoeken en minder ver gaan reizen. En dat kan alleen maar als de situatie wat langer duurt. Bij een korte periode stappen mensen zonder nadenken zo weer in hun patroon. Ik hoop dat dit ervoor zorgt dat de natuur weer een kans krijgt.

Geschreven door
Krista Lahaye
Volg ons op