Z blog Zuiderlicht Zuiderlucht_header2.svg
share

Het scheelt maar 1 letter. Zuiderlicht en Zuiderlucht. Dat geeft in de wandelgangen nog wel eens verwarring. Hoog tijd om wat lucht te laten waaien en wat licht te laten schijnen op de verschillen tussen het maandblad en de creative consultancy.

Zuiderlicht bestaat sinds 1986*, Zuiderlucht sinds 2007. Beide zijn gevestigd in Maastricht en het schrijven van artikelen wordt ook bij beide organisaties gedaan, maar vooral bij Zuiderlucht. Ook hebben alletwee interesse in cultuur in de regio. Voor Zuiderlucht is dat zelfs waar het allemaal om draait. Terwijl de liefde voor cultuur bij Zuiderlicht vooral naar voren komt in het werk dat we doen voor onder meer de theaters van Maastricht en Parkstad, initiatieven zoals Museumnacht Maastricht en - wat langer geleden - onze inzet om Maastricht Culture Hoofdstad van Europa te maken in 2018. Geen wonder dat menigeen het lastig vindt om de twee organisaties uit elkaar te houden. Regelmatig worden we op socials getagd als Zuiderlucht en krijgen we enthousiaste reacties als 'ik lees jullie blaadje elke maand!'.

Naast overeenkomsten zijn er vooral veel verschillen. Zuiderlicht maakt (dus) geen maandblad over cultuur. Zuiderlicht is een creative consultancy die werkt aan alle aspecten van wat we de total brand experience noemen. Bij ons werken weliswaar ook schrijvers en redacteuren, maar het grootste deel van de medewerkers schrijft niet. Team Zuiderlicht bestaat namelijk vooral uit UX-designers, strategen, developers, conceptontwikkelaars, visual designers, (online) communicatiespecialisten en webtechnologen. We zetten onze expertises in om opdrachtgevers beter te laten presteren en ze bij te staan van pril idee tot en met de happy user. Best verschillend, nietwaar?

En heel soms maken we zelf een magazine. Maar zeker niet elke maand ;-).

* Zuiderlicht werd opgericht in 1986 als Lenting & Terlingen door Henk Lenting en André Terlingen die hun studio runden aan de Wilhelminasingel te Maastricht. Het bedrijf werd omgedoopt in Zuiderlicht op 1 januari 2000.

En heel soms maken we zelf een magazine. Maar zeker niet elke maand ;-).
Zuiderlicht
Geschreven door
Eline Dekker
Volg ons op