INTERVIEW HEADER F.jpg
share

Ik woon samen met mijn vriendin Suzan, maar doordeweeks zijn we hier eigenlijk altijd met z’n vieren. Twee vriendinnen van Suzan werken hier – uiteraard op gepaste afstand – aan hun afstudeerproject omdat ze daar thuis niet genoeg ruimte voor hebben. Zo hebben we toch een beetje een kantoorvibe. Oh ja, en er is ook nog een goudvis!

bureau dean.jpg

Verzamelde schatten boven de werkplek.

kantoor dean.jpg

Thuiscollega's op veilige afstand.

Impulsaankoop en klassiekers

Ik ben verbaasd dat ik me thuis zo goed kan concentreren. Soms vergeet ik de tijd en zit ik om 18.30 uur nog achter mijn laptop. Het bureau waaraan ik werk was ooit een impulsaankoop. Dat je denkt oh handig maar dat er uiteindelijk alleen maar post op ligt. Nu wordt’ ie écht gebruikt, dat is eigenlijk wel fijn. Verder staat Radio 10 hier de hele dag aan, dat luistert lekker weg. Laatst was er een hele week vol eighties hits, dat was wel een hele leuke week. 

Kantoorworkout

Goede koffie is belangrijk om de dag te beginnen. Maar van acht uur volle bak focussen wordt je werk niet beter. Buurten is belangrijk. Gewoon even kletsen en dan weer doorbuffelen. Normaal doe ik dat door collega’s aan te spreken, koffie te halen of beneden een snoepje te scoren. Gelukkig is er hier altijd wel iets om over te praten. Op kantoor kreeg ik trouwens wel een betere workout. Daar neem je de trap, hier is alles gelijkvloers. En ook het half uurtje wandelen in de pauze vervalt, we lopen dan toch al snel een paar kilometer.

Qua eten heb ik een hekel aan vooruitplannen. Helaas kan het momenteel niet anders.
Dean Lucassen
Developer, Zuiderlicht

Eetgewoontes

Normaal eet ik vier boterhammen met chocopasta uit het vuistje. Tegenwoordig eten we broodjes, en ga ik langs de traiteur aan het einde van de straat voor mortadella, salami en kaas. Die heeft het rustig dus die kletst erop los, dat is wel gezellig. Qua eten heb ik een hekel aan vooruitplannen. Helaas kan het momenteel niet anders. Als we geen zin hebben in wat er is bestellen we gewoon iets. Normaal gaan we een of twee keer per week de stad in om ergens een hapje te doen. Dat mis ik enorm. Het eten, de sfeer en even met z’n tweeën erop uit. Zeker nu het zo’n lekker weer is. Voor mijn gevoel duurt de avond dan veel langer. Als je Netflix aanzet is het voordat je het weet al bedtijd.

traiteur dean.png

Even langs de traiteur nu het nog kan.

huis.jpg

Flink aanpakken in het nieuwe huis.

Verhuisperikelen in tijden van Corona

Op 1 april kregen we de sleutel van onze nieuwe woning. Ook dat loopt allemaal net even anders. Dingen die Suzan en ik het liefst samen doen moeten helaas alleen. Van verfkleuren uitzoeken bij de bouwmarkt tot het laatste rondje door het huis tijdens de sleuteloverdracht. Daarnaast mocht de notaris ons geen koffie aanbieden, en werd de handtekening gezet met een gedesinfecteerde pen. Gelukkig lukte het wel nog om een verhuisbusje huren. Doordat er geen andere verplichtingen meer zijn kunnen we in de avonduren en weekenden in elk geval flink meters maken met klussen.

Geschreven door
Krista Lahaye
Volg ons op