Z_Blog_1988x621_juigend publiek.jpg
share

Zo tussen april en oktober, als designer Jochen langer dan een dag niet in de studio verschijnt, is de kans groot dat hij zich op een festival bevindt. Sinds een paar jaar heeft hij wat luxe toegevoegd aan die festivalbezoekjes: een heuse Wilk Sport-caravan. Daarmee crosst hij - op z'n gemakje - door Nederland en België.

imgpsh_mobile_save.jpg

Daardoor kan hij bijvoorbeeld ’s ochtends een lekker koffietje zetten, iets waar zijn vrienden dankbaar gebruik van maken. De Wilk Sport is een echte hotspot. “Op Lowlands sliepen we er met vier man in. Ging eigenlijk prima. Zo goed dat iedereen het er na afloop over eens was: "tentjes doen we niet meer”.

Jochen: “Ik wilde niet per se een Wilk. Niet eens per se een caravan. Hij kwam toevallig op mijn pad. Vrienden van mijn vriendin Marie gingen ermee naar paardenwedstrijden. Maar op een gegeven moment wilden ze ervan af. Voor € 25 was ‘ie van ons.”

Pimpen

De caravan was meteen klaar voor gebruik. Alleen een beetje schoonmaken en technisch nakijken. Niks mis mee: hij is oud maar goed. Met een keukentje, een wastafeltje, slimme kastjes en leuke gordijntjes. Alles nog in oorsponkelijke 1980-staat. “Marie wil ‘m ooit nog wel pimpen, zegt ze, maar ik vind hem wel goed zo. Ik heb zelfs minder last van mijn rug als ik in de caravan slaap dan thuis in mijn eigen bed. Het is een houten plank, maar wel een geweldige houten plank! Het enige dat we nieuw hebben gemaakt is een luifel met van die biesjes. Zitten we buiten ook droog. De klassieke De Ridderparasol die op de foto staat is helaas weg. We hebben er nu een van Wieckse Witte.

Het bed is een houten plank, maar wel een geweldige houten plank!
Jochen Lennertz

Altijd bekijks

De caravan heeft de afgelopen jaren al heel wat festivals aangedaan. Lowlands, Werchter, Bospop. Vrienden nemen hem wel eens mee, of hij wordt uitgeleend als noodonderkomen voor een collega in verbouwing.

De Wilk Sport gaat ook mee met Marie en dochter Oona tijdens weekendjes in Nederland of net over de grens in België. Niet te ver: naar Zuid-Frankrijk rijden duurt te lang. “Het leukste is dat het zo knus is. Kamperen is gewoon heel leuk. Lekker vrij. Met z’n drietjes op pad, als de regen op het dak valt en we een spelletje gaan doen. Dit is het gewoon.”

“We hebben altijd wel bekijks en we krijgen veel opmerkingen erover. In Maastricht stond hij vaak voor het huis. Toen we het huis verkochten, vroegen de kopers ‘staat die caravan altijd hier?’. “Haha, nee die gaat mee” zeiden wij.

Het is zo knus. Dit is het gewoon.
Jochen Lennertz

Wilk Sport gaat nog jaren mee

Maar nu is het oktober en is het seizoen voorbij. Bovendien staat er een grote verbouwing voor de deur in Jochens nieuwe woonplaats Sint Geertruid. Aan de slag.

En dan in april begint het weer van voor af aan. “Het lekt niet als het regent. En als de banden hard genoeg zijn… dan kan deze Wilk Sport nog jaren mee”.

Geschreven door
Eline Dekker
Volg ons op