Laura Metaal
Weller
Behulpzame site MET ggz
Prettig op weg in de ggz

MET ggz is een van de grootste organisaties voor geestelijke gezondheidszorg in Noord- en Midden-Limburg. De instelling behandelt mensen van jong tot oud met psychische klachten en stoornissen. MET ggz is bovendien specialist op het gebied van crisis- en specialistische zorg, biedt woonbegeleiding en ondersteuning bij opleiding en werk. Kortom: ze heeft het complete zorgaanbod in huis: een naadloze keten van behandeling, begeleiding en re-integratie. In 2014 hielpen we Riagg Zuid en Mensana rondom hun fusie tot MET ggz met onder meer strategie en naamontwikkeling. 

Website MET ggz op tablet, telefoon en laptop
Logo MET ggz

1 / uitdaging

Een ggz-warenhuis.

In 2014 fuseren twee ggz-instellingen in Noord- en Midden-Limburg: de organisaties Riagg Zuid en Mensana. De eerste vooral actief als ambulante behandelaar van psychische klachten, de tweede als begeleider van cliënten rondom werk en zelfstandig wonen. De samenwerking levert een totale keten van behandelen en begeleiden op. Ten tijde van de fusie spelen veel veranderingen rondom geestelijke gezondheidszorg. Met de nieuwe samenwerking wil het bestuur laten zien dat de organisatie verbindingen legt. Met de bijzondere combinatie van geestelijke gezondheidszorg voor een groot algemeen publiek en zorg aan mensen die langduriger begeleiding nodig hebben in 'het leven', positioneert MET ggz zich als een soort ‘ggz-warenhuis’ met een compleet pakket competenties en diensten in eigen huis en korte lijnen met gespecialiseerde partners.

2 / Idee

Nieuwe communicatieve naam.

Een fusie, een nieuwe naam en een site die de bezoeker veel beter gaat helpen. Het gezamenlijk motto is zorg: licht zo lang het kan, zwaar als het moet. De merkwaarden zijn open, samen, effectief, verantwoordelijk, kleurrijk, krachtig en vernieuwend. De wens voor de nieuwe naam: iets fris, iets bijzonders, iets simpels. Het wordt MET ggz. Het woord MET betrekt letterlijk alle partijen en laat ook zien hoe ze die samenwerking met anderen vormgeeft: Met u. Met plezier. Met aandacht. Met zorg. Met vertrouwen. Met elkaar. Naast de communicatieve naam brachten we de customer journeys en touch points in kaart, (her)schreven we teksten en verzorgden we SEO.

Websitepagina MET ggz op laptop
Website MET ggz op laptop

3 / Resultaat

Als een vooruitgesnelde medewerker.

Ook online staat MET ggz klaar voor haar cliënten. Belangrijkste speerpunt van de website is ‘behulpzaamheid’. Heldere teksten, een duidelijke structuur en een overzichtelijke lay-out dragen daar aan bij. We verzorgden het ontwerp, de realisatie en de teksten inclusief SEO. Zo weten cliënten en verwijzers eenvoudig die informatie te vinden die zij zoeken. De hulp in elke fase van behandeling - van oriëntatie tot behandeling en nazorg - moet makkelijk vindbaar zijn. Locaties en tests zijn op elke pagina binnen handbereik. De site dient bijna als een vooruitgesnelde medewerker van MET ggz.