Weller
Mosa digital tools
Website GGZEi voor innovatiecommunity
Digitale broedkast voor ggz-projecten

GGzE is de instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Eindhoven en omgeving. Ze is een grote speler in de psychiatrie: er werken zo'n 2.300 medewerkers die jaarlijks ongeveer 17.000 cliënten de hulp bieden die zij nodig hebben. Van zo'n grote organisatie kun je verwachten dat ze voorop lopen in hun vak, en dat doet GGzE ook. Het is een innovatieve club waar op allerlei fronten wordt gewerkt aan het verbeteren van de zorg aan cliënten. De geestelijke gezondheidszorg op een hoger plan tillen met medewerkers, cliënten, andere zorgaanbieders en verzekeraars is waar het GGzE om gaat.

Zoekfunctie GGzEi website voor GGzE

1 / uitdaging

Op de borst kloppen.

In 2014 werd het GGzE duidelijk dat er iets moest gebeuren met innovatie. Stakeholders blijken namelijk onvoldoende op de hoogte van het feit dat de instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Eindhoven aan de wieg staat van nieuwe behandelplatforms en apps en dat er opvallend wetenschappelijk onderzoek plaatsvindt. Het hoge niveau van innovatie van de instelling staat intern, noch extern duidelijk op het netvlies. In de etalage dus met die mooie initiatieven en resultaten! Maar als het even kan zónder borstklopperij. Natuurlijk wil de instelling de bekendheid rondom innovatie vergroten, maar men vindt het minstens zo belangrijk om tot verdere samenwerking te komen en kennis te delen. Tegelijkertijd is het de opzet om enthousiasme en trots te creëren in de organisatie van ongeveer 2.300 medewerkers.

Ontwerp GGzEi website voor GGzE

2 / Idee

Er broeit hier iets.

We ontwikkelen een multimediaal campagneconcept dat op alle niveaus werkt en alle doelgroepen kan dienen rondom het thema ei, broeden, ontwikkelen. Het ei is zo simpel en ingenieus tegelijkertijd. Het was er altijd al, en het zal er altijd zijn, en toch is elk nieuw ei weer een wonder. Een prachtig symbool van ‘niet bestaan’ naar ‘bestaan’ en van voorspoed en gezondheid. De communicatieve aanpak helpt ideeën en nieuwe ontwikkelingen te ondersteunen, en verbindt innovaties binnen GGzE met elkaar, zodat een beeld ontstaat van een vooroplopende ggz-organisatie. De website ggzei.nl wordt een verzamelplek van al deze innovaties. Het is de digitale broedkast van de GGzE die laat zien waar ze op broeden, waar kennis wordt gedeeld en men geïnspireerd wordt tot nieuwe samenwerkingen. 

Met als doel kennersleiderschap te claimen, is ggzei.nl echt een mooie etalage van onze activiteiten geworden.
Marion del Prado
Communicatieadviseur, GGzE
ggzei-artikel-f9437c35.png

3 / Resultaat

Organisch en 'democratisch'.

De site is de verwezenlijking van een netwerk voor mensen die op een of andere manier met innovatie bezig zijn. Een community site die mensen verbindt en kennis laat delen. Opvallend is de totstandkoming en werkwijze achter de schermen: de grootte van de redactie is oorspronkelijk niet begrenst. Iedereen die mee wil schrijven, creëren, discussiëren en innoveren is van harte uitgenodigd. Geen hiërarchie, ook niet in de bijdragen. De bezoeker kan via de thematische tagging snel een groep initiatieven bekijken die voor hem relevant zijn.

Kip en ei iconen voor GGzEi website van GGzE