ARP EasyDocs & EasyConnect
Tools die klanten verleiden van transactie naar relatie

ARP is een internationale supplier van ICT-materialen. ARP is zich aan het transformeren van pure leverancier van (bijvoorbeeld) printers naar solutions provider voor (bijvoorbeeld) betalen per print. Voor grote klanten zet ARP daarvoor gespecialiseerde sales consultants in. Voor het MKB zocht ARP een online oplossing die lead generation op gang moest brengen. Daarvoor klopte het bedrijf bij ons aan.

1 / Uitdaging

Een ingewikkelde klus makkelijk maken.

Voor de meeste mkb’ers is het uitzoeken van hun ideale print- of netwerkoplossing een tijdrovende en ingewikkelde klus. Ga maar na: hoe moet je kiezen uit tientallen toners, afwerkingsopties, acces points, switches en firewalls? En welke contract- of supportvorm past het best? Tegelijk zoekt ARP juist interessante mkb-leads die oprecht interesse hebben in een dergelijk product. Wat zou het fijn zijn als ARP die zoekende mkb'er online zou kunnen helpen.

Om zowel de vraag- als de aanbodzijde goed te kunnen helpen, ontdekten we eerst zelf de wereld van Managed Printing en Networking Solutions. Welke hardware mogelijkheden zijn er allemaal, welke informatie zoeken klanten, wat heeft ARP nodig om relevante leads te herkennen, en op welke manier dragen dergelijke tools bij aan ARP's onderscheid ten opzichte van concurrenten? Een interessant vraagstuk!

De meerwaarde van Zuiderlicht is dat ze ons challengen. Onderdelen die wij onbelangrijk vonden, zijn nu juist de speerpunten van de applicatie. Dit maakt het werken met Zuiderlicht niet alleen leuk; we ontwikkelen samen een robuuste toekomstvisie.
Robert Paulissen
Project Manager Digital Business, ARP Nederland
ONDER DE MOTORKAP.jpg

2 / Idee

Easy berekeningen doen. 

In de ontwikkelfase ontwikkelden we verschillende prototypes van de calculatoren en toetsten deze. Om de situatie van de mkb'er op een eenvoudige manier inzichtelijk te krijgen geven we de klant een aantal keuzes over hoe zijn/haar organisatie is opgebouwd en welke wensen en eisen er zijn. Iedere vraag bevat extra uitleg zodat de klant altijd de juiste keuze maakt. Met een eenvoudige en duidelijke interface moet de gebruiker aanpassingen kunnen doorvoeren en hiervan direct het resultaat zien. Daarnaast bleek het gewenst om een voorstel te genereren waarbij de klant de optie krijgt om dat te vergelijken met alternatieven. Is de keuze gemaakt dan moet er alleen nog gekeken worden naar de contractvorm en de gewenste support.

Om de calculators technisch razendsnel te laten zijn en flexibel te houden ontwikkelden we ze in het Vue.js framework, geschikt voor Single Page Applications. Het productaanbod en de bijbehorende specificaties worden opgeslagen in Firebase. Dit zorgt voor flexibiliteit in het uitbreiden van het aanbod en het wijzigen van specificaties, beschrijvingen en/of prijzen. 

ARP bedankt pagina.png

3 / Resultaat

EasyDocs en EasyConnect.

Het resultaat zijn twee online calculators die de mkb'er stap voor stap door het proces leiden. EasyDocs voor printing en EasyConnect voor networking. De snelheid, gebruikersvriendelijkheid en realtime informatie maken de tools al direct populair. Zo kan er bij EasyDocs met sliders het aantal prints per maand worden verhoogd of verlaagd en kunnen bij EasyConnect wisselende aantallen access points en switches worden ingevoerd. Bij de afronding van de tool kun je het berekende voorstel gemakkelijk aanvragen, of neem je gemakkelijk contact op met een van de ARP-specialisten.

Voor de twee tools is via Adwords en bannering campagne gevoerd. Dat leidde al tot honderden nieuwe sales leads. Daarnaast neemt ARP met deze services een voorsprong op de concurrentie. De tools worden doorontwikkeld en geoptimaliseerd aan de hand van ervaringen uit het gebruik in de praktijk. 

EASYDOCS.png
EASYCONNECT.png