Vidar
Maastricht UMC+
Solutions voor ARP Solutions
The world according to ARP

ARP is al 30 jaar succesvol als ‘one stop IT-shop’. Het bedrijf is onderdeel van de Bechtle-groep (omzet 4,3 miljard) en actief in Duitsland, Frankrijk, België, Oostenrijk en Zwitserland. In Nederland legt ARP zich sinds enige jaren toe op het ontwikkelen van geïntegreerde IT-Solutions. Als innovatiefste jongetjes binnen de ARP-groep realiseerden de gespecialiseerde consultants van ARP inmiddels al de nodige complexe projecten, zoals het selecteren en leveren van alle 15.000 werkplekken voor de Gemeente Amsterdam.

1 / Uitdaging

Reseller wordt adviseur.

Het bedenken van maatwerk IT-oplossingen vergt andere skills dan het verkopen van artikelen uit de catalogus. ARP Nederland is dan ook volop in transitie. Medio 2018 werden wij gevraagd om een creatief platform te ontwikkelen waarop ARP die transitie kan versnellen, zowel intern als extern. In een aantal intensieve workshops scherpten we als vertrekpunt daarvoor de merkwaarden, positionering en propositie aan voor ARP Nederland.

Met deze nieuwe kijk op het bedrijf vulden we het merkpaspoort verder in. We verdiepten ons met de consultants in de klantbehoefte en merkten dat één aspect daarin steeds terugkeert: een IT-manager heeft liefst helemaal geen omkijken naar de werkplekken van zijn medewerkers. Verder ontdekten we dat ARP’s Solutions samenhangender zijn dan die van concurrenten, omdat ARP zich verplaatst in het belang de ondernemer. Met die pragmatische én holistische merkidentiteit als basis ontwikkelden we een volledige set service- en communicatietools.

2 / Idee

Kiezen voor groei. 

De integrale kijk, de zakelijke aanpak en de focus op ontzorging vatten wij samen in de belofte ‘Choose Growth’. Wie wil groeien als organisatie, heeft geen tijd om zich druk te maken om zijn IT-omgeving. Die laat dat over aan een expert. Die expert brachten wij tot leven in de persoon van Mr. ARP (geïllustreerd door Aad Goudappel). Mr. ARP laat je organisatie groeien met vijf solutions: Networking & Security, Server & Datacenter, Workplace & Mobility, Printing & Imaging en e-Business. Om organisaties te helpen in hun eigen groei ontwikkelden we online tools waarmee zij in no-time zien hoe zij hun printer- en wifi-beheer kunnen verbeteren.

Choose growth.png
Spelbord ARP.jpg

3 / Resultaat

Een heel bedrijf in beweging.

Mr. ARP en ‘Choose Growth’ zijn inmiddels niet meer weg te denken. Zij vormen de rode draad in de veranderde bedrijfscultuur van ARP Nederland. Zowel voor medewerkers als klanten. Zo is ‘Growth’ het hoofdthema in een game die we ontwierpen voor een intern veranderprogramma. Mr. ARP zien we terug in tientallen infographics, presentaties, online banners, wagenpark en op arpsolutions.nl (door ARP ontworpen en beheerd). De twee online tools zorgen voor veel extra leads. En – last but not least – Solutions heeft een sterk stijgend aandeel in de omzet van ARP Nederland. De kans dat Mr. ARP, ‘Choose Growth’ en onze tools werpen dus zichtbaar hun vruchten af!

Mr. ARP op de ARP website
Synthon logo gevelbelettering