Testen & Optimaliseren

Zoekmachine- optimalisatie / SEO

Een goede vindbaarheid is belangrijk voor vrijwel iedere website. Zoekmachineoptimalisatie (SEO: Search Engine Optimization) draait erom een website zo goed mogelijk te laten scoren in Google (en andere zoekmachines). Wat nu precies de ‘regels’ zijn die Google hanteert om te bepalen wie op positie 1 komt te staan, is met veel mysterie omgeven. Toch weten we één ding zeker: Google wil de pagina bovenaan hebben waarvan de kans het grootst is dat deze beantwoordt aan de vraag van de zoeker.

Zoekmachineoptimalisatie draait daarom meer dan ooit op relevantie en kwaliteit. We moeten Google heel duidelijk maken welke informatie er op een pagina staat en het liefst ook laten zien hoe ‘goed’ deze informatie is. Want dan kan Google bepalen of de pagina aansluit bij de zoekvraag. Daarom is het zo belangrijk dat die zoekwoorden op de pagina een aantal keer terugkomen. Of woorden die er sterk op lijken, of afbeeldingen die er mee te maken hebben (want Google wordt steeds slimmer). Iedere pagina moet duidelijk zijn ingedeeld, met secties, koppen, alinea’s en opsommingstekens en tabellen wanneer dat nodig is. De website als geheel moet goed in elkaar zitten zodat Google deze gemakkelijk kan indexeren en bovendien moet de website veilig en snel zijn. Zo zijn er op de website zelf al tal van zaken die geoptimaliseerd kunnen worden voor optimale vindbaarheid. Vervolgens is het zaak om te laten zien dat de informatie op de website van hoge kwaliteit is. Het aantal andere websites – en de kwaliteit daarvan -  dat doorlinkt naar de pagina, is daarbij van groot belang. Ook hoe vaak een pagina is gedeeld op social media, draagt bij.

Zuiderlicht bouwt websites die voldoen aan alle technische eisen voor zoekmachineoptimalisatie. Voor zowel nieuwe als bestaande websites kunnen we zoekmachineoptimalisatie doen. Met geavanceerde software scannen we de website en kijken we wat er technisch nog verbeterd moet worden. We brengen het zogenaamde ‘linkprofiel’ in kaart om te zien welke andere websites linken naar de te optimaliseren website, en of we dit nog verder kunnen verbeteren. We kunnen daarnaast ondersteunen bij het schrijven of aanpassen van SEO-vriendelijke teksten. Dit doen we op basis van een zoekwoordenonderzoek, waarin we bepalen welke zoekwoorden de meeste kans bieden om bovenaan te komen staan. Over een langere periode meten we vervolgens de resultaten van de inspanningen.

SEO-analyse.jpg
Terug naar overzicht
Jeroen_p.jpg
Jeroen Huynen
Consultant / Associate

Creating better business. We know how.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf?