Strategie & Design thinking

Testen

Voordat we onze websites, online tools en apps lanceren, worden ze getest om te onderzoeken of alles naar behoren werkt. Het testen bij Zuiderlicht gebeurt op verschillende manieren. We doen het op technisch vlak, op basis van vooraf bepaalde specificaties voor devices en browsers. Ook de functionaliteiten in de site worden getest. Op basis van verschillende scenario’s controleren we onder andere formulieren, links, buttons en tools. Naast het testen dat we zelf in huis doen vragen we onze klanten ook om mee te testen. In het meest ideale geval vindt er ook een gebruikersonderzoek plaats. Niemand kan tenslotte beter de werkelijke situatie nabootsen dan de eindgebruiker.

weller-usability-2-34b46446.jpg


Functioneel testen

Testen gebeurt zowel handmatig als geautomatiseerd. Handmatig testen doen onze developers aan de hand van een afgesproken lijst van punten die doorlopen moeten worden. Daarnaast is geautomatiseerd testen van worklows een optie. Bij geautomatiseerd (end-to-end) testen wordt het volume aan uit te voeren testen hoger, gaat het testen sneller en is de reproduceerbaarheid groter. Meestal combineren we handmatig en geautomatiseerd testen.

Unit testing

Voor PHP en JavaScript zijn er veel systemen om unit-testing toe te voegen aan de code. Deze maakt kleine functionaliteiten van de website testbaar, zonder dat de gehele machine noodzakelijk in gang hoeft te worden gezet. Bij unit-testing wordt voor (vrijwel) iedere functie in de website een test gemaakt.

Test-driven development

Test-driven development (TDD) is een ontwikkelmethode voor software waarbij eerst de (unit-tests) worden geschreven en daarna pas de code. Het voordeel van deze methode is dat hiermee in code verzekerd wordt dat afspraken nagekomen worden. TDD valt onder de agile-softwareontwikkeling.

Terug naar overzicht

Creating better business. We know how.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf?