Strategie & Design thinking

Prototyping

Zuiderlicht hecht eraan dat de oplossingen die het ontwikkelt bijdragen aan het succes van organisaties, maar ook dat die relevant en toegankelijk zijn voor de gebruiker, zoals patiënten, huurders, studenten, ondernemers of medewerkers. Dan is het fijn als een globaal idee in een vroeg stadium getest kan worden. 

ZL_prototyping.jpg


Dat doen we bijvoorbeeld tijdens een serie designsprints. We maken dan een prototype van het product of de dienst. Dat kan een online tool of app zijn, maar ook een dummy van een brochure. Prototypes zorgen ervoor dat het nieuwe product of de nieuwe service ervaren kunnen worden. Potentiële gebruikers en andere stakeholders kunnen het zien, voelen en beleven. Dit helpt bij de besluitvorming: laten we het idee los, schaven we het bij op basis van voortschrijdend inzicht, of is het helemaal goed zo? Protoypen kosten tijd en geld, maar zorgen er ook voor dat tijd en geld bespaard worden. Ze verkleinen namelijk het risico dat een oplossing live gaat die niet het gewenste effect oplevert.

Toetsen van aannames

Het testen van een prototype op straat, in een focusgroep of tijdens een usability test, levert altijd waardevolle inzichten op. Met deze input scherpen we jouw (digitaal) product verder aan.

Leren en nieuwe ideeën genereren

Learning by doing. Door in gesprek te gaan met jouw klanten of gebruikers in een iteratief proces, kunnen we de inzichten op het prototype toepassen.

Sterk communicatiemiddel met stakeholders

Doordat een prototype een idee zichtbaar en inzichtelijk maakt, kan het direct de conversatie aan gaan met stakeholders over de impact van strategische keuzes op het product.

Terug naar overzicht
Robin_S_p.jpg
Robin Schoenmaeckers
Developer / UX-Designer

Waardevolle inzichten opdoen met prototypes.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf?