kommel18.jpg

We zijn dit jaar driemaal in de prijzen gevallen bij de Red Dot Design Awards. De internationale jury bekroonde de modulyss Designer, het Synthon jaarverslag 2015 en de ‘Maastrichtse Decolletés’-campagne voor Health Foundation Limburg.

De Red Dot Design Award is de belangrijkste designcompetitie ter wereld. De Red Dot-jury bestaat uit topdesigners, professoren en journalisten en be loont ‘compromisloze creativiteit en aanzienlijke moed’. De beoordelingscriteria zijn: originaliteit, emotionele kracht, ontwerpkwaliteit en effectiviteit. Dit jaar boog de jury zich over inzendingen uit 46 landen. De prijzen worden op 4 november uitgereikt in Berlijn en zullen daarna in een reizende tentoonstelling over de wereld gaan.

Eerder wonnen wij al Red Dot Design Awards voor Open Universiteit, Woonpunt, Café Sjiek, Debatcentrum Sphinx, MIK en Theater aan het Vrijthof.

modulyss designer.jpg

modulyss designer

modulyss (B) maakt tapijttegels en richt zich op (interieur) architecten en designers. Met een grote collectie zijn de mogelijkheden eindeloos. Om dat creatieve potentieel te benutten ontwikkelde Zuiderlicht de modulyss designer. Een online designtool waarmee je in enkele muisklikken unieke vloeren ontwerpt. De designtool moedigt aan om te experimenteren en berekent het aantal tegels dat nodig is.

Synthon.png

Synthon

Synthon ontwikkelt medicijnen tegen kanker en MS. In Nijmegen, Chili, Argentinië, Tsjechië en Spanje. Synthon vindt dat iedereen op aarde kwalitatief goede zorg verdient. In het jaarverslag 2015 verbeelden we die ambitie met portretten van wereldburgers van 0 tot 100. Geen modellen, maar echte mensen. Omdat ze allemaal exact hetzelfde op de foto staan, valt hun diversiteit extra op.

Decolletés.png

Limburgse Decolletés

Oktober is wereldwijd borstkankermaand. Voor een actie van Health Foundation Limburg ontwikkelde Zuiderlicht ‘Limburgse Decolletés’: een ode aan de vrouwenborst. Een beladen onderwerp, behandeld met een knipoog. Winkeliers beelden een actieproduct twee keer naast elkaar af, in de vorm van een decolleté. Met succes. Dit jaar vindt ‘Limburgse Decolletés’ opnieuw plaats.

Geschreven door
Martijn Kagenaar
Deel deze pagina