Wordt Service Design de nieuwe standaard?

23.03.2017

Bij Zuiderlicht groeit een nieuwe loot aan de designstam: (digital) service design. Dit betekent onder andere dat we design strategisch inzetten. We zitten als designers steeds vaker aan de organisatie strategie tafel. Dat was eerst wat vreemd, maar wordt steeds normaler. Dat was ook het thema van de dit najaar gehouden Global Service Design Conference in Amsterdam. Wij waren erbij en schreven er een artikel over in het Touchpoint magazine.


lees verder

This is Europe Calling!

07.02.2017

Precies 25 jaar geleden werd het Verdrag van Maastricht ondertekend. De stad staat stil bij die gebeurtenis en hangt vol met vlaggen met daarop "Europe Calling!". Waarom eigenlijk?


lees verder

Wat we hebben geleerd over Digital Service Design

13.06.2016

Service design is hot. Als je op Internet rond snuffelt lijkt het alsof iedereen het doet of gaat doen. Maar wat is het nu precies? Iedereen lijkt er zijn eigen definitie op na te houden. Vraag het tien mensen en je krijgt minstens elf verschillende antwoorden. Hier willen we vertellen wat wij onder service design verstaan en wat we geleerd hebben in diverse projecten.


lees verder

Hoe doet Zuiderlicht het?

07.06.2016

Met hun ‘boekenexpertise’ in het achterhoofd namen onze stagiairs Tolley Moloney (London College Of Communication) en Katrien van Rangelrooij (Maastricht University) enkele posters van Zuiderlicht onder de loep.


lees verder

De perfecte productposter

02.06.2016

Uit onderzoek naar productposters leren we veel over hoe zo’n poster er in het algemeen uit hoort te zien. Stagiaires Ptolemy Moloney (London College Of Communication) en Katrien van Rangelrooy (Maastricht University) onderzochten welke grafische elementen van een poster bijdragen aan de zogenoemde ‘stopping power’; de kracht om in een fractie van een seconde de aandacht van een voorbijganger naar een poster te kunnen trekken.


lees verder
  volgende
pijltje boven